Oriola nomena fill adoptiu Joan Manuel Serrat

El municipi del Baix Segura reconeix la seua labor "contínua i decisiva" en la difusió de la poesia de Miguel Hernández

Joan Manuel Serrat durant un concert al Palau de Sant Jordi, a 20 de desembre de 2022
Joan Manuel Serrat, durant un concert al Palau Sant Jordi, el 20 de desembre del 2022 / Pau Venteo (Europa Press)

L'Ajuntament d'Oriola (Baix Segura) ha nomenat el cantautor Joan Manuel Serrat fill adoptiu de la ciutat, per la seua labor "contínua i decisiva" per a contribuir "al coneixement de la poesia i dels grans valors culturals i en favor de la convivència democràtica, que caracteritzen l'obra i vida del poeta oriolà Miguel Hernández".

Així ho ha ratificat aquest dijous el ple municipal, que ha aprovat per unanimitat nomenar Serrat fill adoptiu d'Oriola, com ha informat l'Ajuntament en un comunicat. Segons el reglament municipal sobre honors i distincions, el procediment per a aquesta mena de nomenament pot iniciar-lo el mateix Ajuntament, per petició de diverses entitats o mitjançant la presentació almenys de cent signatures d'oriolans.

En aquesta ocasió s'ha engegat mitjançant la presentació de més de 140 signatures, encara que l'alcaldessa, Carolina Gracia, ha destacat que l'expedient "continua obert perquè l'entitat, l'associació o qui ho desitge puga adherir-se a aquesta iniciativa".

"Des del primer moment que rebem en l'alcaldia la proposta d'aquesta iniciativa popular, ens vam posar en marxa, treballant braç a braç amb les persones precursores perquè aquest nomenament es fera realitat. I hui ho hem aconseguit", ha ressaltat. Ara traslladaran l'acord al cantautor i treballaran per organitzar un acte per tal de lliurar-li el títol de nomenament.

Per la seua part, l'encarregat de defensar la proposta, el regidor de Festivitats, Antonio Sánchez, ha subratllat que és "un honor" poder portar aquest expedient al ple i, "sobretot, que s'haja començat per una iniciativa popular, que és d'agrair i valorar".

També et pot interessar

stats