L’adeu definitiu als comptes compartits de Netflix

Per a connectar-se usuaris de diversos domicilis vinculats, la companyia estableix una tarifa de quasi sis euros addicionals

Catàleg de la plataforma Netlix
Catàleg de continguts audiovisuals de la plataforma Netflix / Netflix

Ara sí. Netflix ha donat un pas en ferm i posa fi als comptes compartits a Espanya. A pesar d'haver jugat a despistar fa uns dies, quan semblava que reculava en la seua intenció, finalment la plataforma ha suprimit aquests comptes tal com els tenia establits fins ara. Des d’aquest dimecres estableix un pagament extra per als usuaris que vulguen afegir un compte addicional, en un altre domicili, per a accedir als continguts audiovisuals.

La companyia ha complit finalment les seues intencions i, tot i assegurar que “sempre” ha facilitat a les persones que viuen en un mateix domicili l'ús compartit del seu compte de Netflix, amb funcions com els perfils i el visionament en diverses pantalles, ara reformula la proposta comercial.

"Encara que han tingut un èxit enorme, també han provocat alguna confusió sobre quan i com pots compartir Netflix", ha explicat la companyia en referència als comptes compartits contractats fins ara per milers de clientes. La plataforma ha justificat el canvi d'estratègia en els ingressos que necessita per a finançar una bona carta de productes audiovisuals.

Els cent milions de comptes compartits redueixen la nostra capacitat d'invertir en la creació de grans històries, amb sèries i pel·lícules de la màxima qualitat Netflix

En aquest sentit, Netflix ha subratllat que hi ha més de cent milions de llars que comparteixen els comptes: “Això redueix la nostra capacitat d'invertir en la creació de grans històries, contades amb sèries i pel·lícules de la màxima qualitat”.

Netflix aplica aquestes noves “solucions” des d’aquest dimecres a Espanya, així com al Canadà, Nova Zelanda i Portugal amb l'objectiu de donar als subscriptors un "major control sobre els qui poden accedir al seu compte".

Com són els nous comptes per a diversos domicilis?

Pel que fa als subscriptors de plans Estàndard o Premium de diversos països, entre els quals està Espanya, també des d’aquest dimecres es poden afegir subcomptes per a dues persones, com a màxim, que no visquen al mateix domicili.

Cadascun d’eixos subcomptes tindrà un perfil, recomanacions personalitzades, nom d'usuari i contrasenya propis, amb un cost addicional de 5,99 euros mensuals per persona.

Es conserven les preferències

D'altra banda, qualsevol usuari que tinga un compte pot traslladar el seu perfil al propi compte de pagament, segons ha informat la multinacional. Amb aquest canvi, l'usuari conservarà les recomanacions personalitzades, l’historial de visionat, la llista confeccionada i els jocs guardats.

Des d'aquest dimecres, els subscriptors que viatgen poden veure l'aplicació en els seus dispositius personals o iniciar sessió en un altre televisor, com ha sigut sempre, segons han matisat des de la companyia.

També et pot interessar

stats