L'Acadèmia de Televisió atorga el premi Talento al cineasta suecà Abdón Alcañiz

El director d'art de La casa de papel rep el guardó de Direcció d'Art i Disseny Visual, que reconeix els millors professionals de darrere de les càmeres

Abdon Alcañíz en una imatge d'arxiu
Abdón Alcañiz en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Sueca

Els millors professionals del món de la televisió rebran aquest dimarts els premis Talento 2022, que atorga l'Acadèmia de Televisió i de les Ciències i les Arts de l'Audiovisual per a reconéixer els treballadors que estan darrere de les càmeres.

El suecà Abdón Alcañiz, que triomfa al cine i a Netflix, rep el premi en la categoria de Direcció d'Art i Disseny Visual.

Abdón Alcañiz, que va estudiar la carrera a Gandia, és el director d'art de reconegudes sèries internacionals com La casa de papel o El embarcadero. També ha treballat a Sky Rojo i acaba de finalitzar el disseny visual d'una pel·lícula per a Netflix que portarà per títol Fenómenas.

Altres guardonats són, entre altres, Santiago de la Rica (director general de producció d'Unça), Juan Serrano (director de programes i productor executiu en Unicorn Content) i Felipe Mellizo (creador, guionista i autor-productor).

A més, també seran guardonats María Paz Piñas (coordinadora d'edició i postproducció en Shine Ibèria), Ramón Camblor (director general de continguts audiovisuals de Telemadrid), Pity Alarcón (periodista), Francisco García Novell (director de Programes TV), Pilar Alonso Machuca (càmera), Aurora Guerra (creadora, guionista i autora-productora), Pilar Tabares (directora de programes) i Manuela Manzano (directora de continguts de la Nova TV).

Els premis Talento els proposen els acadèmics i els vota la junta directiva de l'Acadèmia. Per a poder optar a aquest guardó, el candidat ha d'haver exercit la seua tasca professional darrere de les càmeres d'una manera destacada i amb el reconeixement general.

La cerimònia de lliurament se celebra aquesta nit a l'Institut Français de Madrid i comptarà amb la presència i participació de nombrosos professionals de la televisió a Espanya. La periodista i acadèmica Marta Fernández serà l'encarregada de conduir l'acte.

També et pot interessar

stats