Els joves que compleixen díhuit anys el 2023 poden sol·licitar ja el bo cultural

L'ajuda per a les persones nascudes el 2005 comprén 400 euros, que podran destinar a l'adquisició i el gaudi de productes, serveis i activitats culturals, que inclou els bous

El bo permet destinar 100 euros per a productes digitals com els videojocs
El bo permet destinar 100 euros per a productes digitals com els videojocs / TecnoCampus

Les persones nascudes el 2005 i que compleixen díhuit anys el 2023 podran sol·licitar el bo cultural a partir d'aquest dimarts, segons ha informat el Ministeri de Cultura i Esport. La mesura compta amb més de 3.000 establiments adherits per a utilitzar els 400 euros en productes o serveis culturals.

Es tracta de la segona convocatòria d'aquesta iniciativa de la qual, en la seua primera edició es van beneficiar 277.554 joves, menys de la meitat dels quals s'estima que podien beneficiar-se'n, amb un total de 911.267 operacions, per un valor de 32,9 milions d'euros.

L'ajuda comprén 400 euros que podran destinar a l'adquisició i el gaudi de productes, serveis i activitats culturals. Per a sol·licitar-lo, els joves han de registrar-se i realitzar el procediment de sol·licitud en la pàgina web bonoculturajoven.gob.es fins al pròxim 30 de setembre.

Al programa tenen dret els joves de díhuit anys nascuts a Espanya, així com aquells que disposen de residència legal, sol·licitants d'asil, desplaçats temporals o extutelats.

Els joves interessats a sol·licitar el bo cultural jove poden realitzar el tràmit personalment o a través de la representació d'un adult. Per a això cal adjuntar el formulari de representació descarregable en la pàgina web, correctament firmat per beneficiari i representant. En aquests casos, el llibre de família no és un document acreditatiu de la representació.

Funciona amb una targeta de prepagament que el beneficiari pot tindre de manera virtual en el seu mòbil o rebre de manera física al seu domicili.

El bo cultural es distribueix en tres trams per a afavorir la diversificació de la inversió. Així, es pot destinar 100 euros per a productes físics (llibres, premsa o discos); 100 euros per a productes digitals (premsa digital, pòdcast o videojocs); i 200 euros per a arts escèniques (teatre, òpera, cinema, dansa, museus o espectacles taurins).

Els bous sí que estan en aquesta nova edició

Diversos sectors que s'hi van quedar fora van sol·licitar entrar-hi. Especialment, el taurí, que finalment ha entrat en la segona edició del bo, ja que el Tribunal Suprem va anul·lar, per falta de justificació, l'exclusió dels espectacles taurins de l'àmbit d'aplicació.

El bo cultural establia que no eren subvencionables els espectacles taurins, a més dels esportius, l'adquisició de productes de papereria, llibres de text curriculars, equips, programari, maquinari i consumibles d'informàtica i electrònica, material artístic, instruments musicals, moda i gastronomia.

També et pot interessar

stats