Josep Vicent: “Hem obert una porta i hem demostrat que els valencians som part de la indústria musical”

Una setmana després dels Grammy Llatins, el músic d'Altea agafa la batuta per a dirigir l’Spanish Brass - Orquestra de València al Palau de la Música

À Punt entrevista el director d'orquestra Josep Vicent / À Punt NTC

El director d’orquestra Josep Vicent agafa de nou la batuta a València. Aquest divendres dirigeix l'el quintet Spanish Brass - Orquestra de València en un concert al Palau de la Música, el primer que fa després de viure l'experiència dels Grammy Llatins a Sevilla. 

Fa just una setmana Vicent va assistir a la festa planetària de la música llatina, on estava nominat pel disc Ritmo. Chick Corea Symphony Tribute de l’orquestra ADDA Simfònica d’Alacant, de la qual és director. Unes hores abans de tornar a València ha atés els micròfons d'À Punt Notícies, en què ha mostrat la seua felicitat per les nominacions als Grammy.

El músic d’Altea ha valorat la cerimònia dels Grammy Llatins com un “shock total”. “Pots veure molta gent de la faràndula i molts grans músics. Ens posa tots els estils i les idees musicals en un mateix paquet. És una convivència molt interessant”, ha manifestat. 

A pesar de no haver aconseguit el guardó a millor àlbum instrumental, Vicent s’ha mostrat molt emocionat per la nominació i assegura que aquest reconeixement obri un camí per als músics valencians. “Som una terra històricament de música i està molt bé que ens facen una ullada, ja que fa generacions que hi portem músics espectaculars (...) Hem obert una porta i hem demostrat que som part de la indústria”, ha manifestat. 

Però els Grammy no s'han acabat per al d'Altea, perquè al febrer l'espera la pròxima parada a Los Angeles, amb els Grammy americans. El disc de l’orquestra resident de l'Auditori de la Diputació d'Alacant està nominat en la categoria de millor àlbum de conjunt de gran format de jazz (en anglés, Best Large Jazz Ensemble Album). 

Demà Josep Vicent tornarà a fer el que més li agrada al Palau de la Música on, assegura, se sent com a casa, amb l'Spanish Brass-Orquestra de València. “Amb 19 anys vaig fer allí el meu primer recital a la sala xicoteta. Han passat els anys i estic agraït, i veig com la música és un camí d’aprenentatge i de madurar”, ha afegit. 

També et pot interessar

stats