Jornada de nerviosisme i tradició en les Falles de Gandia

Les 23 comissions esperen, impacients, el lliurament dels premis als monuments, però abans reviuran la tradició del bateig amb un menut de la Plaça del Mercat

Quatre de les 23 comissions de Gandia competeixen en la categoria especial / À Punt NTC

Dia de nervis i de tradició entre les 23 comissions falleres de Gandia. Nerviosisme per saber quin serà el millor monument de la ciutat, però abans compliran la tradició de batejar un menut a l’església de Sant Josep, que tindrà com a padrins l’alcalde i la fallera major.

La nit ha sigut llarga en les comissions. Les més de vint falles de la capital de la Safor han rematat els seus monuments perquè al llarg del matí passe el jurat i emeta el seu vot. El veredicte haurà d’estar clar a les 17:30 hores, quan està previst el lliurament de premis.

Entre els guardons més esperats, estan els de la Secció Especial, on competeixen quatre monuments. La falla Vilanova espera revalidar, per sisé any consecutiu, la victòria absoluta, encara que les altres tres aspirants han tirat enguany la casa per la finestra per a guanyar el banderí que acredita la millor falla de Gandia.

Aquest dijous, primer dia gran de les festes falleres a la ciutat, les comissions reviuran una tradició única: la de batejar un nadó, nascut poc abans de les Falles, i que té com a padrina la fallera major. Enguany el protagonista d’aquesta tradició peculiar serà Pablo Martínez, nascut el 13 de gener i fill d’una parella amb molta tradició fallera, vinculada a la comissió de la Plaça del Mercat. 

També et pot interessar

stats