Iván Tortajada, l'il·lustrador multidisciplinari convertit en artista faller

Els seus estudis de belles arts li han permés provar amb diferents tècniques de la il·lustració, la cartelleria i la pintura mural

L'artista faller Iván Tortajada, al seu taller mentre prepara un monument / À Punt NTC

Iván Tortajada ha destacat en el món faller pel seu estil experimental. Encara que es defineix com artista faller, la seua formació el converteix en un artista multidisciplinari: és il·lustrador, però també artista urbà. La seua trajectòria i els estudis en la carrera de Belles Arts li han permés provar amb diferents tècniques i explorar nous camins en el món de la il·lustració, la cartelleria i, inclús, també la pintura mural. Fins i tot ha dissenyat un segell de Correus. "El cas és ser sempre una esponja i aprendre tot el que pugues, per després aplicar-ho a les falles", afirma el jove creador.

En pocs anys de carrera artística, Tortajada ha aconseguit un estil característic i molt marcat. A 31 anys ja sap què és triomfar en la secció especial infantil. Un artista total que veu en la diversificació de projectes un futur més sostenible per a la professió d'artista faller, i també una manera de recuperar l'essència de les falles. "Ha d'haver-hi també un equilibri entre la feina i la vida personal, perquè és un treball molt sacrificat en què s'inverteixen moltíssimes hores. Per a fer-lo viable s'han d'agafar molts projectes i apareix sorgeix la mancança de contingut", comenta.

Colors, disseny i crítica que s'ajuntaran en el pròxim projecte de Tortajada, per a la falla infantil de Convent Jerusalem el 2025.

També et pot interessar

stats