Jane Goodall, protagonista d’un mural al Bioparc

L’obra que la il·lustradora Lidia Caro dedica a la primatòloga britànica forma part del projecte Dones de ciència.

Jane Goodall, protagonista d’un mural al Bioparc
Jane Goodall, protagonista d’un mural al Bioparc

Un mural al Bioparc de la ciutat de València homenatja la britànica Jane Goodall (Londres, 1934), autora d’investigacions rellevants sobre primatologia que revolucionaren la comunitat científica i que ha inspirat dones de generacions posteriors. Lidia Caro (Santiago de Compostel·la, 1997) ha sigut l’artista encarregada del projecte i ha afirmat que, amb el treball, ha volgut transmetre "descans i relaxació, pau visual".

El mural mostra Goodall en una jornada de treball: en plena vegetació, amb la llibreta a la mà i acompanyada d’un ximpanzé. Els dos miren al futur. La científica, que va visitar el Bioparc el 2012, és considerada una de les principals autoritats en el comportament d’aquests animals, sobre els quals va mostrar fascinació de menuda gràcies als llibres. Les llargues hores d’observació durant la seua carrera li han permés "atorgar emocions als ximpanzés i fins i tot veure que són capaços de fabricar i utilitzar eines", ha destacat la Universitat Politècnica de València (UPV).

L’obra forma part del projecte Dones de ciència de la UPV i el centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València. Lidia Caro, admiradora de Goodall, apunta que "cal visibilitzar molt més les investigadores, que la gent es pregunte qui són". Amb aquest són ja dotze els murals dedicats a científiques eminents. Les reconegudes són Margarita Salas, Anna Lluch, Valentina Tereixkova, Rosalind Franklin, Jane Jacobs, Katherine Johnson, Josefina Castellví, Hedy Lamarr, Hipàtia d’Alexandria, María Blasco i Concepción Aleixandre.

També et pot interessar

stats