Ja es pot visitar al cementeri de València el sarcòfag de Blasco Ibáñez

L'obra de l'escultor Marià Benlliure arriba al lloc per on estava dissenyat coincidint amb el centenari de l'homenatge que València li va retre a l'escriptor ara fa un segle

saec
Presentació del trasllat del sarcòfag de Blasco Ibáñez al cementeri de València / À Punt NTC

A partir d'aquest divendres ja es pot visitar al cementeri de València el sarcòfag de Blasco Ibáñez. Una peça única, obra de Marià Benlliure, que ha estat durant 90 anys en diferents ubicacions de la ciutat, fins a arribar ara al lloc per a on es va dissenyar. Coincideix, a més, amb el centenari de l'homenatge que València li va retre a l'escriptor ara fa un segle.

Una obra d'art única que va crear en només dos mesos un dels amics personals de l'escriptor, Marià Benlliure, l'any 1935. El sarcòfag va estar des de 1940 al Museu de Belles Arts de València, durant més de cinc dècades. Després va ser restaurat i s'exposà al Centre del Carme. El 2017 va tornar al pati interior del Museu de Belles Arts, i des de 2019 ja no s'ha pogut visitar.

Peça a peça s'ha desmuntat el sarcòfag de Vicent Blasco Ibáñez per a portar-lo al Cementeri de General de València. Milers de visitants podran contemplar ara aquest sarcòfag de llautó daurat supera els 1.000 quilos de pes, amb la figura i l'obra de Blasco Ibañez en l'ornamentació, que sempre va ser més simbòlic que funcional perquè cap documentació assegura que les restes mortals de l'escriptor hagen estat mai dins.

Escultura de Blasco Ibáñez
Escultura de Blasco Ibáñez / À Punt NTC

Aquesta obra d'art de llautó daurat supera els 1.000 quilos de pes i sempre va tindre un paper més simbòlic que funcional, perquè cap documentació ha demostrat que les restes mortals de Vicent Blasco Ibáñez hagen estat dins alguna vegada. De fet, les travesses de l'interior del sarcòfag reforcen aquesta teoria.

També et pot interessar

stats