Infermera i aficionada al pàdel i la natació: la fallera que trenca barreres

Laura Mengó Hernández està tota la vida en la falla Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana (L’Antiga de Campanar) i és nadadora en modalitat adaptada

Laura Mengó Hernández, fallera major de València 2023
Laura Mengó Hernández, fallera major de València 2023 / JCF

Laura Mengó Hernández té 25 anys. Ha estudiat Infermeria i actualment treballa en l’àrea de Maternitat de l’Hospital La Fe de València. Tenia moltes ganes de ser la seleccionada perquè la societat la puga conéixer millor. 

Laura és fallera de la comissió Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana (L’Antiga de Campanar) des que va nàixer i, per tant, té el bunyol d'or. Només arribar al cim del món de les Falles ja ha fet història: és la primera fallera major de València amb diversitat funcional, ja que porta una pròtesi en la cama dreta a conseqüència d'una agenèsia de tíbia i peroné que pateix de naixement. És nadadora d'elit en modalitats de natació adaptada i ha competit en diversos campionats nacionals, on ha arribat a guanyar medalles.

Laura Mengó Hernández, fallera major de València 2023.jpg
Laura Mengó Hernández, fallera major de València 2023.jpg / JCF

Li agrada participar en el grup de playbacks de la falla i les seues aficions són la natació, el pàdel i passar temps amb la família i les amistats. Els actes fallers que més li agraden són l’Ofrena i la nit de la Plantà.

Va ser fallera major infantil l'any 2006 i qui en aquell moment va ser la seua fallera major, és la mare de Vera, la xiqueta que enguany ha sigut la seua fallera major infantil en la comissió i que també va tindre la sort de sentir el seu nom a la Fonteta, malgrat que no ha estat escollida fallera major infantil de València. A més, enguany el president de la falla és son pare. 

També et pot interessar

stats