Una exposició a les Drassanes de València mostra dues fotos inèdites de Miguel Hernández

La mostra fa un repàs per les diferents etapes vitals del poeta amb documents escrits, llibres, cartells, obres d’art, vídeos i música 

Foto inèdita de Miguel Hernández a València / Walter Reuter

Fins al pròxim 30 de juny es pot visitar a la ciutat de València "Miguel Hernández, un poeta necessari", una exposició ubicada a les Drassanes del Grau i amb la qual l'Ajuntament ret homenatge a l’escriptor oriolà.

La mostra, comissariada per José María Azkárraga i Amadeu Sanchis, fa un recorregut per la vida i l’obra del poeta i mostra dues fotografies inèdites de Miguel Hernández l’any 1937 a l’Hemicicle de l’Ajuntament de València. Les fotos són obra del fotògraf alemany Walter Reuter i estan preses durant la celebració del II Congrés Internacional per a la Defensa de la Cultura, que va tindre lloc entre el 4 i el 17 de juliol de 1937 a la ciutat de València. 

L'exposició recorre les etapes vitals d’Hernández: els seus orígens humils, les seues primeres passes en el món de les lletres, els seus viatges a Madrid, la participació en el drama de la Guerra Civil i la seua tràgica mort, fins a la pervivència i presència de la seua obra en l'actualitat.

El projecte recupera la memòria del poeta, el seu llegat humà i cultural, el seu compromís polític i el seu gran amor per la llibertat, a través de documents escrits, llibres, cartells, obres d’art, vídeos i música.

Amadeu Sanchis i José María Azkárraga també han coordinat el catàleg i destaquen que "aquesta exposició té una especial rellevància a la nostra ciutat, ja que permet acostar el poeta i la seua vinculació amb la història de València i també la relació de l’obra de Miguel Hernández amb la cultura d’aquella època".

"València no havia acollit una mostra com aquesta. Amb la col·laboració de la Casa Museu del poeta, la Fundació Cultural Miguel Hernández, l’arxiu històric del PCE i d’altres entitats s’ha reunit una col·lecció d’imatges, documents i llibres totalment inèdita", afegeix José María Azkárraga.

També et pot interessar

stats