S’inaugura a Madrid l’exposició fruit de la col·laboració entre Picasso i González

La mostra va ser ideada pel valencià Tomàs Llorens, exdirector de l'IVAM i del Museu Reina Sofia

Una exposició ideada pel valencià Tomàs Llorens abans de la seua mort / À Punt NTC

La trobada fortuïta a París de l'escultor Julio González i el pintor Pablo Picasso, va donar lloc a un nou capítol en la història de l'art: el naixement de l'escultura en ferro. L’exposició Julio González, Pablo Picasso i la desmaterialització de l'escultura presenta peces, dibuixos i quadres preparatoris de l'època. En ella podem trobar obres mestres com Dona en el jardí, prestada pel Museu Nacional Picasso de París.

“És l’obra més important dins de la col·laboració entre Pablo Picasso i Julio González, i en la qual ja podem veure aquesta desmaterialització que havien estat treballant en altres peces”, explica Nadia Arroyo, directora de cultura de la Fundació Mapfre.

Es tractava d’una nova forma de fer escultura amb ferro, soldadura i, sobretot, un llenguatge radicalment diferent, amb plànols, línies i buits, que es podria veure en l'obra de diferents artistes de l'època, influenciats pel naixement del cubisme i les avantguardes.

La mostra, ideada pel valencià Tomàs Llorens abans de morir, es pot visitar a la sala Recoletos de Madrid fins al pròxim gener.

També et pot interessar

stats