La il·lustradora valenciana Ana Juan dedica a les dones "silenciades" la portada de 'The New Yorker'

És la portada número 25 que l'artista crea per a la revista nord-americana, des que hi va començar a col·laborar el 1995.

La portada d'Ana Juan per a 'The New Yorker'
La portada d'Ana Juan per a 'The New Yorker'

L'artista valenciana Ana Juan, que col·labora des de 1995 amb The New Yorker, ha il·lustrat la nova portada de la revista nord-americana amb una imatge que dedica a totes les dones que "han patit abusos i han sigut silenciades". Es tracta de la portada número 25 que la il·lustradora, establida a Madrid, crea per a la revista. La imatge representa una dona la boca de la qual està coberta per una mà. És un homenatge a "totes les dones que han sigut silenciades durant molts anys per no poder explicar els assalts i els abusos que han patit", segons ha assegurat Juan.

Una imatge refeta en mitja hora

La il·lustradora va idear aquesta imatge fa un any, quan el moviment #MeToo va eixir a la llum, però no va ser fins divendres passat que la revista va decidir publicar-la amb motiu del testimoni de Christine Blasey Ford, que acusa de violació el jutge aspirant al Tribunal Suprem dels Estats Units, Brett Kavanaugh.

"Es va decidir que aquesta era la portada per al que està passant en aquests moments", ha explicat la il·lustradora, que va haver de refer l'esbós en mitja hora perquè no trobava l'arxiu original. La imatge, refeta durant la vesprada de divendres, s'ha viralitzat en les xarxes socials.

No és la primera vegada que Ana Juan crea una portada que es viralitza per a The New Yorker. L'artista valenciana va il·lustrar la portada del número que aquesta revista nord-americana va dedicar a l'atemptat de Charlie Hebdo a París. També és l'autora de les portades dels números dedicats a la guerra de l'Iraq, la guerra del petroli i l'aniversari de l'11M a Nova York. La il·lustradora, nascuda a València el 1961, també col·labora amb nombroses revistes i diaris espanyols.

També et pot interessar

stats