III Fira Modernista de Carcaixent

Aquest matí s'ha recreat una assemblea revindicativa de dones treballadores de l'any 1916 al Magatzem de la Ribera

Recreació d'una assemblea de treballadores de 1916 al Magatzem de la Ribera de Carcaixent
Recreació d'una assemblea de treballadores de 1916 al Magatzem de la Ribera de Carcaixent

Aquest matí s'ha recreat a Carcaixent una assemblea de l'any 1916 de la societat El Despertar Femenino en la qual s'han tractat reivindicacions laborals per a les dones treballadores de la població. L'escenificació teatral ha tingut lloc al Magatzem de la Ribera, un gran edifici d'arquitectura modernista conegut popularment com la Catedral de la Taronja. En l'acte hi ha hagut la intervenció d'una dona caracteritzada com Elena Just, política republicana i referent del primer feminisme valencià. En acabar, les participants han assistit a una manifestació per unes condicions de treball dignes. 

Aquesta representació és una de les moltes activitats organitzades dins de la  III Fira Modernista de Carcaixent, una iniciativa lúdica i comercial que posa en valor el patrimoni cultural i social d'aquesta població de la Ribera. Durant aquest cap de setmana, els carrers s'han omplit de personatges caracteritzats amb indumentària pròpia de principis del segle XX  mentre es du a terme una completa programació d'actuacions, recreacions i rutes, tallers i exhibicions.

L'edició d'enguany incorpora novetats com ara una ruta al barri obrer de les Barraques on els visitants podran comprovar com era la vida de la classe treballadora i alguns oficis ja desapareguts. El públic familiar i infantil podrà participar en el "El tresor dels Ribera" un joc de pistes que transcorrerà pels carrers de Carcaixent. També s'ha convocat un concurs de fotografia a Instagram i un altre de curtmetratges. Els comerços locals participaran en la transformació històrica lluint aparadors modernistes. Pel que fa a l'oferta gastronòmica, a més de La Fira de la Tapa els visitants podran fer un tast dels menús modernistes que han preparat diversos restaurants. 

A més, es mantenen propostes exitoses d'edicions anteriors com ara la recreació històrica al Palau de la Marquesa i la ruta urbana amb portes obertes a habitatges i edificis emblemàtics de Carcaixent. Des de l'Ajuntament de Carcaixent destaquen que enguany s'ha incrementat el nombre de microescenes i teatralitzacions per tal que el públic assistent tinga la sensació d'haver viatjat al passat, al Carcaixent de principi del s.XX. 

També et pot interessar

stats