Més de huitanta poetes de tota Espanya participen en el primer Encontre En Veus de València

Les tres jornades estan incloses en la programació de Vociferio, el festival de poesia de la ciutat

Una imatge d'arxiu de Vocífero
Una imatge d'arxiu de Vocífero, el festival de poesía de València / Europa Press

Més de huitanta poetes de tota Espanya es donaran cita en el primer Encontre en Veus, que se celebra des d'aquest dijous fins al dissabte 25 de febrer, dins de la programació de la XIII edició de Vociferio, el festival de poesia de València. La Sala Carme Teatre, seu oficial del festival, es transforma en un ateneu on es parlarà de "memòria, ecofeminisme, consciència crítica, identitat de gènere i descolonialisme", segons l'organització. Inclou taules redones, recitals assemblea, rutes, experiències escèniques immersives i concerts.

Les batejades com a Rutes de l'Escolta es faran en alguns dels barris més significatius de València, com el Carme, Benimaclet i el Cabanyal, per a conéixer la realitat dels col·lectius que, sense cap artifici literari, treballen pels barris des de l'associacionisme. La selecció de les veus poètiques per a aquesta trobada s'ha fet a partir de diverses antologies, recentment publicades, totes destinades a ressaltar la diversitat de veus que busquen acompanyar o denunciar els processos de lluita per al canvi social.

David Trashumante, codirector del festival, ha comissariat una selecció de publicacions per a aquesta cita literària. Entre altres, Poetes a la València Lliure, en honor als noranta anys de la Unió d'Escriptors i Artistes Proletaris; Hablamos de ti, capitalismo, que commemora els 25 anys de Veus de l'Extrem; El que ens ve damunt, amb 30 reflexions sobre el futur de 30 poetes en català de 30 anys; o Matria poética, una antologia de 45 poetes migrants antiracistes i descolonialistes, entre molts altres.

També s'inclouen Poéticas del Malestar, una antologia de poetes contemporanis nascuts a partir del 1975, i alguns assajos i monogràfics com Poesia i poder, o bé el text Contra els influencers.

Trashumante ha assenyalat que "amb tots aquests llibres farem, segons el mandat de Vicent Andrés Estellés, "una gran foguera a Roma", un acte simbòlic amb el qual s'adhereixen a la campanya "Cent d'Estellés", que tindrà el seu homenatge dins del festival el 2 de març, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.

També et pot interessar

stats