Hui es coneixeran els noms de les falleres majors de València 2020

Poden seguir en directe la telefonada a la televisió d'À Punt des de les 18:30 hores.

Sara Larrazábal, fallera major infantil de València 2019, moments després de la telefonada de l'alcalde Joan Ribó
Sara Larrazábal, fallera major infantil de València 2019, moments després de la telefonada de l'alcalde Joan Ribó / JCF

Falten poques hores per a conéixer el nom de les dos falleres que representaran les Falles 2020. Una xiqueta i una jove que deixaran arrere el seu anonimat per a passar a ocupar portades de premsa i entrevistes a les televisions. Seran les noves ambaixadores de les falles i tindran, entre altres tasques, la de representar tota a comunitat fallera durant un any i promocionar una festa que és patrimoni immaterial de la humanitat des de 2016.

L'acte de la telefonada, que s'ha retardat enguany amb motiu del viatge de l'alcalde Joan Ribó a l'Índia, està ple de rituals.  El primer d'ells és l'entrega dels sobres amb els noms de les falleres triades. Un acte que se celebra moments previs a la telefonada, durant un ple extraordinari de la Junta Central Fallera al Saló de Cristall de l'Ajuntament. Allí és on els dos jurats entreguen els dos sobres tancats i firmats a l'alcalde i ell els demana si pot obrir-los públicament a l'hemicicle.

Per assentiment, els membres del jurat consenten i tota la comitiva passa a l'hemicicle on esperen els fallers per a conéixer el nom de les noves representants.

El públic d'aquest dia a l'hemicicle és un públic faller. Normalment, presidents o presidentes de les comissions de les 26 candidates, delegats dels seus sectors i mitjans de comunicació.

L'alcalde, acompanyat de la directiva de Junta Central Fallera, farà les dues telefonades públicament. Marcarà els números de telèfon el secretari general de Junta Central Fallera i serà en aquest moment quan sentirem parlar, per primera vegada, a les falleres majors de València 2020 i s'adreçaran al món de la festa. Posteriorment, l'alcalde visitarà els domicilis d'ambdues per felicitar-les personalment i entregar-los l'acte del jurat que les designa per al càrrec. 24 hores després, a la mateixa ubicació, seran proclamades oficialment falleres majors de València.

Poden seguir en directe la telefonada 2020 en la televisió d'À Punt aquest dimecres, des de les sis i mitja de la vesprada. 

També et pot interessar

stats