Homenatge a Ángeles Marco a l'IVAM

L'exposició "Vertigen" s'exhibeix en el desé aniversari de la mort de l'escultora valenciana.

Homenatge a Ángeles Marco a l'IVAM

L'IVAM acull fins al 6 de gener l'exposició Vertigen, amb 120 peces de l'escultora valenciana Ángeles Marco, quan es compleixen 10 anys de la seua mort. L'artista va ser una figura clau en les noves tendències de l'escultura en les dècades dels anys huitanta i noranta.

La mostra fa un repàs cronològic a l'obra d'Ángeles Marco, una mirada femenina i innovadora sobre l'existencialisme humà, amb una escultura molt radical i amb una forta càrrega metafòrica. L'autora estigué connectada al postminimalisme i als corrents artístics internacionals amb arquitectures estranyes i materials industrials com ara el ferro, el cautxú o el zinc.

Una de les línies de reflexió més importants del seu treball és la sensació de desequilibri, d'incertesa i de por. El seu afany d'experimentar amb la sensació de salt al buit es fa palés en la seua obra pòstuma Pèndol d'or, suspesa d'un fil a un metre del terra i a mercé del destí. Aquesta escultura mòbil es va instal·lar al castell de Santa Bàrbera d'Alacant poc temps abans de la mort de l'escultora i es pot veure ara a l'IVAM.

La confusió, el deliri o els somnis recorren tota la mostra d'aquesta artista, que va protagonitzar la renovació de l'escultura a Espanya.

També et pot interessar