Herbers acull la 41a edició de l'Aplec dels Ports

Música i cultura valenciana es donen la mà durant tot el cap de setmana a la localitat de la històrica comarca.

Herbers acull la 41a edició de l\'Aplec dels Ports
Herbers acull la 41a edició de l'Aplec dels Ports

La localitat d'Herbers acull la 41a edició de l'Aplec dels Ports. Des d'aquest divendres i, fins diumenge, la música i la cultura més típicament locals es fondran per a fer gaudir tots els assistents.

Un dels objectius de la trobada és la de reivindicar la cultura valenciana i tractar de donar a conéixer tots els problemes amb els quals s'ha d'enfrontar cada dia. Així, una de les principals reivindicacions d'enguany és el despoblament del món rural. Per aquest motiu, l'organització vol denunciar el desequilibri existent entre les diferents regions de la Comunitat Valenciana, la manca d'una qualitat de vida equiparable a diverses poblacions valencianes o la tradició del govern per desenvolupar l'entorn urbà enfront del rural.

La inauguració tindrà lloc aquest divendres amb l'actuació del grup d'animació La Xalera, que anirà acompanyat dels Gaiters del Forcall i de Pena-roja. Seguidament actuaran els grups Sakumbue, Azero, La Kinky Band i 3 de Pego.

El dissabte la cultura serà el plat fort del dia. Xarrades, visites guiades i teatre centraran una jornada que acabarà amb les actuacions de grups com Tito Pontet, Los Draps o el grup femení de Benimaclet, Pupil·les.

La cloenda de l'Aplec, diumenge, tindrà com a plat estrela l'actuació de Pep Botifarra i Xavi Sarrià en acústic.

També et pot interessar