L’Hemisfèric compleix 25 anys superant els deu milions d’espectadors

En aquest quart de segle l’espai ha projectat 93 pel·lícules en més de 70.000 sessions, ha celebrat 570 esdeveniments i ha servit d’escenari per a uns 280 rodatges

Nocturnas Verano.jpg
Projecció de les Nocturnes d'Estiu / Ciutat de les Arts i les Ciències

Un dels edificis més emblemàtics de la ciutat de València, l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències, celebra aquest cap de setmana el seu 25 aniversari. El 16 d'abril de 1998 es convertia en el primer dels edificis del complex que obria les portes al públic. Durant aquests anys, comptabilitzant fins al passat dijous 13 d'abril, 10.250.793 espectadors s’han assegut en les seues butaques.

A l’espai s’hi han projectat un total de 93 pel·lícules en 70.464 sessions. Entre la selecció destaquen documentals sobre naturalesa, viatges, cultura, medi ambient, astronomia, exploració espacial, noves tecnologies i ciència. Les sessions de Les nocturnes, amb educadors que expliquen en directe el cel a l'hivern i estiu, també forma part de la seua oferta.

En aquests 25 anys s'han fet més de 570 esdeveniments i al voltant de 280 rodatges, entre els quals hi ha pel·lícules i sèries internacionals com Westworld i Citadel.

D'altra banda, el cinema ha estrenat el 2023 un nou sistema d'àudio que permet incrementar l'experiència immersiva del públic. Es tracta d'un sistema envolupant 3D, de 42 canals, que enriqueix la qualitat amb un so de 360°, per la qual cosa les projeccions es tornen més realistes, més vives i més immersives. El Sistema Atmos està subvencionat per l’Institut Valencià de Cultura.

També et pot interessar

stats