El grup femení de música antiga Piacere dei Traversi trau el seu tercer disc, 'Elogio de las infantas'

És l'única formació musical a Espanya que acompanya un recital de veu amb la melodia de flautes travesseres renaixentistes

El grup femení de música antiga Piacere dei Traversi trau el seu tercer disc, 'Elogio de las infantas' / À Punt NTC

El grup femení de música antiga Piacere dei Traversi, guanyador dels Premis GEMA com a Millor Grup Espanyol del Renaixement i finalista en dues ocasions en els Premis Carles Santos, trau a la llum el seu tercer disc, Elogio de las infantas. Carmen Botella, cantant soprano; Laura Palomar i Marisa Esparza, les dues amb una flauta travessera renaixentista, formen l'única agrupació musical a Espanya que acompanya un recital de veu amb la melodia de flautes travesseres renaixentistes. 

Amb la seua música retrocedim sis segles en el temps, en un viatge que ens transporta a la cort espanyola del segle XV. Piacere dei Traversi interpreta la immensa riquesa de la música que sonava a les grans sales dels palaus de l'època. "És molt interessant tocar amb aquesta formació, que es diu consort; es tracta d'instruments de la mateixa família, tot flautes, i afegint la veu", ha explicat Palomar, que ha destacat el caràcter infreqüent i especial del seu grup.

El seu tercer disc, que veurà la llum el 15 de febrer, està dedicat a les filles dels reis catòlics i les tres integrants reivindiquen el paper femení en la història de la música i les arts. "En ser un grup de tres dones, som prou sensibles a la visibilització de les dones", ha afirmat Botella.

Presentaran el seu nou disc al Conservatori Superior de Música Joaquim Rodrigo de València el mateix dia 15 de febrer.

També et pot interessar

stats