El grup de danses Sant Jordi d'Alcoi homenatja Isabel-Clara Simó amb un dels nous personatges

Fins ara, el grup havia tret al carrer caps de nanos que van trobar, fa un segle, abandonats en un celler 

El grup de danses inclourà Isabel-Clara Simó com un dels personatges

El grup de danses Sant Jordi d'Alcoi, a tall d’homenatge, ha convertit la polifacètica Isabel-Clara Simó en un dels seus nous personatges del ball dels nanos. Aquesta artesania feta amb fibra de vidre i polièster s’ha modelat artesanalment a un taller de Potries (Safor). “Els cabuts solen ser grotescos, caricaturitzats, amb imperfeccions, com es feien abans les falles”, explica l’artesà Frederic Romaguera.

Per a aquest mestre de Potries, que va aprendre la tècnica d'un geganter del País Basc, no ha sigut fàcil captar l'essència de l'escriptora perquè, diu, d’ella hi ha moltes imatges frontals, però cap de perfil. 

Fins ara, aquest grup de ball alcoià havia tret al carrer aquests caps de nanos que van trobar, fa un segle, abandonats en un celler i que hagueren de restaurar. Caldrà consensuar ara la resta de personatges que acompanyaran Isabel-Clara Simó. El requisit és que tinguen molt a veure amb Alcoi: això, amb l'escriptora, es complia al 100%. Aquests nanos de gran essència alcoiana ballaran, si tot va bé, al Corpus de l'any que ve.

També et pot interessar

stats