El món de la cultura acomiada Isabel-Clara Simó

Centenars de ciutadans demanen un carrer amb el seu nom a Alcoi, la seua ciutat natal

Tanatori de Barcelona on s'ha habilitat la capella ardent de l’escriptora
Tanatori de Barcelona on s'ha habilitat la capella ardent de l’escriptora / À Punt Media

Personalitats i representants de les entitats més destacades de l’àmbit cultural i polític han passat aquesta vesprada pel tanatori barceloní de les Corts per a donar l’últim adeu a Isabel-Clara Simó, que va morir el passat dilluns. Barcelona acollirà dijous al migdia el funeral. Posteriorment, està previst que l’escriptora siga soterrada a Alcoi, segons ha comunicat la família a l’alcalde del municipi. 

Entre les personalitats que han passat pel tanatori ha estat el president de les Corts, Enric Morera, que ha destacat per a À Punt que les institucions públiques “tenen el deure de reconéixer el llegat literari de Clara Simó, que a més va ser un far per a molts homes i dones pel seu tarannà feminista”. 

Per la seua banda, centenars d’usuaris demanen, a través de la plataforma Change.org, que Alcoi dedique un carrer per a manifestar “el respecte i l’admiració que la ciutat té per una figura tan notòria de les lletres catalanes”. En sols una jornada, la petició va aconseguir més de 200 adhesions. 

Publicació d’obra pòstuma

Tot i la mort de Clara Simó, els lectors podran continuar assaborint les seues lletres, ja que dilluns l’editorial Gregal publicarà el seu últim poemari, La mancança, un recull en què l’alcoiana reflexiona sobre el fet “que som mortals i vivim com si no ho fóssim", segons expressen des de l’editorial. 

A més d’aquesta obra pòstuma, al març es publicarà una novel·la pòstuma, El teu gust, que editarà Bromera. 

També et pot interessar

stats