González Tornel, nou director del Museu de Belles Arts de València

L’actual responsable de l’espai museístic, Carlos Reyero, renuncia al càrrec per raons de salut i sol·licita la jubilació.

González Tornel, a l'esquerra, junt a la directora general de Cultura, Carmen Amoraga, i l'actual director del Museu de Belles Arts, Carlos Reyero
González Tornel, a l'esquerra, junt a la directora general de Cultura, Carmen Amoraga, i l'actual director del Museu de Belles Arts, Carlos Reyero / Conselleria de Cultura

Pablo González Tornel serà el nou director del Museu de Belles Arts de València, en substitució de Carlos Reyero, que abandona el càrrec per motius de salut i, a més, ha sol·licitat la jubilació. González va quedar segon en el procés de selecció per a la plaça de director celebrat fa un any.

La directora general de Cultura, Carmen Amoraga, ha comunicat el canvi aquest dimecres. González Tornel ocuparà la direcció a partir de setembre. El futur director del museu es va presentar al concurs amb un projecte basat en dos eixos: “un museu de cultura” perquè el museu funcione com a centre de recerca i reflexió artística i “un museu per a tots i totes” que propicie un diàleg obert amb el públic i el seu entorn.

Amb la jubilació de Reyero, Pablo González Tornel és el "substitut natural" per a ocupar el càrrec de director del Museu de Belles Arts. S’hi durà a terme una transició coordinada en el traspàs de la direcció del museu, segons un comunicat de la Generalitat.

El càrrec de director del Museu de Belles Arts és de naturalesa funcionarial, per la qual cosa només hi poden accedir funcionaris de carrera. El procés de selecció del director actual el va enllestir va menys d'un any una comissió d'especialistes. González Tornel hi va quedar en segona posició. Per aquesta raó, segons han assenyalat des de la Conselleria de Cultura, és el "substitut natural" per a ocupar la direcció del Museu de Belles Arts i es garantirà una transició coordinada en el traspàs de la direcció del museu.

Pablo González Tornel (València, 1977) és doctor en Història de l'Art i professor titular a la Universitat Jaume I de Castelló. Els seus treballs de recerca han versat sobre la història de l'art valencià, la festa com a construcció cultural, i els usos i funcions de la imatge durant l'edat moderna. González Tornel és autor d'una desena de llibres i dotze projectes de recerca, a més d'haver sigut comissari de diverses exposicions.

També et pot interessar

stats