La Generalitat donarà una menció honorífica per a defensar la tauromàquia dels "atacs que pateix la festa”

La consellera de Justícia, Elisa Núñez, ha assenyalat que és una obligació fomentar el suport institucional a esta manifestació cultural tan arrelada a la Comunitat Valenciana

L'últim guardonat amb el Premi Nacional de Tauromàquia, el 2023, va ser Julián López, El Juli
L'últim guardonat amb el Premi Nacional de Tauromàquia, el 2023, va ser Julián López, El Juli / À Punt

La Generalitat atorgarà enguany, dins dels Premis Taurins de la Comunitat Valenciana, una "menció honorífica en defensa de la tauromàquia com a patrimoni cultural', davant d'“els atacs que està patint la festa dels bous” amb la supressió del Premi Nacional de Tauromàquia pel Ministeri de Cultura. Així ho ha anunciat este dijous la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez (Vox), que ha assenyalat que l'obligació d'esta conselleria és “fomentar el suport institucional a esta manifestació cultural tan arrelada a la Comunitat Valenciana”. L’anunci sobre la menció arriba una setmana després que el Ministeri de Cultura ha anunciat que eliminen el Premi Nacional de Tauromàquia, un guardó dotat amb 30.000 euros, que no es concedirà enguany. 

Núñez ha destacat que a la Comunitat Valenciana es van fer el 2023 un total de 8.685 festejos taurins, la meitat de tots els festejos d'Espanya. Els Premis Taurins s'atorguen des del 2014, s'entreguen amb caràcter biennal, i un dels requisits per a ser premiat és contribuir a la promoció, defensa, foment i atenció a la festa dels bous en les diferents manifestacions, segons un comunicat de la Generalitat.

Entre els membres del jurat figuren representants de les conselleries de Cultura i d'Agricultura, professionals taurins, mitjans de comunicació, empreses organitzadores d'espectacles taurins, aficionats, les escoles taurines i la Comissió de Festejos Taurins Tradicionals (bous al carrer) de la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, la titular de Justícia i Interior ha ressaltat la posada en funcionament d'una nova plataforma digital perquè els organitzadors dels bous al carrer puguen presentar les sol·licituds per via telemàtica “i així millorar la tramitació de l'organització d'estos festejos”.

També et pot interessar

stats