La cuina alacantina, a la conquista de la Capitalitat Espanyola de la Gastronomia

El govern municipal vol prendre el relleu d’Oviedo el 2025, dins d’una estratègia de diversificació turística

La regidora de Turisme d'Alacant, Ana Poquet, a Oviedo
La regidora de Turisme d'Alacant, Ana Poquet, a Oviedo / Ajuntament d'Alacant

Alacant porta este dijous la seua oferta culinària a Oviedo, capital espanyola de la gastronomia 2024, amb l'objectiu de prendre el relleu l'any vinent. El 2023 ja va presentar-s'hi com a candidata, però la ciutat asturiana s'hi va imposar.

El Patronat de Turisme Alacant City&Beach ha fet una celebració gastronòmica a la qual han assistit membres de l'Ajuntament d'Oviedo, agents del sector i mitjans de comunicació. La regidora de Turisme alacantina, Ana Poquet, ha emmarcat este impuls a la gastronomia de la ciutat "dins de la diversificació turística que tan bé està funcionant". L'edila ha pogut conéixer en primera persona l'experiència com a capital espanyola de la gastronomia, i s'ha mostrat esperançada de "prendre el relleu l'any que ve". En esta línia, ha agraït a l'alcalde d'Oviedo, Alfredo Canteli, i l'equip de Turisme del consistori "la seua hospitalitat i generositat".

Canteli ha destacat que esta capitalitat "està resultant ser un motor turístic i econòmic de primer nivell que està omplint de gent la ciutat". A més, ha subratllar el suport del sector hostaler, que organitza constantment activats i menús especials.

Després de la recepció, ha tingut lloc la presentació del destí i networking amb agents del sector i mitjans turístics especialitzats. En esta recepció el regidor de Turisme d'Oviedo, Alfredo García Quintana, ha exercit d'amfitrió. L'edil ha animat a preparar una bona candidatura per a aconseguir el títol que actualment ostenta Oviedo.

La fita està emmarcada en el pla de màrqueting anual del Patronat de Turisme Alacant City&Beach, i s'inclourà en la candidatura d'Alacant com a capital gastronòmica el 2025. Per la seua part, Oviedo té previst programar pròximament una presentació de destí a Alacant, amb el suport del consistori alacantí, i s'estudiaran noves col·laboracions entre els dos destins per a crear sinergies i una col·laboració continuada amb la gastronomia com a fil conductor.

La presentació gastronòmica ha tingut un menú a base de productes alacantins, en el qual s'ha servit saladura, coca amb tonyina, carxofa confitada i dos varietats d'arròs: un de secret ibèric amb verdures, elaborat per Fernando Nieto, del restaurant La Vendimia; i un altre melós del senyoret, cuinat per Óscar Cerdá, del Restaurant Gastrobar Jorge. Per a postres, una cassoleta amb mousse de torró. Tot això, acompanyat de vins DO Alacant.

També et pot interessar

stats