La gaiata Sequiol, escollida millor gaiata de la Magdalena 2022

La comissió gaiatera Farola - Ravalet s’ha emportat el premi a la millor gaiata infantil 

La Gaiata Sequiol, guanyadora del premi a millor Gaiata de la Magdalena 2022
La gaiata Sequiol, guanyadora del premi a millor gaiata de la Magdalena 2022 / À Punt NTC

La pluja no dona treva a Castelló de la Plana en la primera celebració de les Festes de la Magdalena després de la pandèmia, que ha obligat a suspendre també la tradicional Encesa de les gaiates prevista per a aquesta vesprada. 

Malgrat tot, el Palau de la Festa ha acollit el nomenament de la guanyadora al Premi de Gaiates de la ciutat, convocat pel Patronat Municipal de Turisme. La comissió gaiatera Sequiol ha rebut el primer premi a millor gaiata del 2022 per representar la ciutat. Per altra banda, la comissió gaiatera Farola - Ravalet s’ha emportat el premi a la millor gaiata infantil del 2022.

Imatge de la millor gaiata infantil, de la comissió gaiatera Farola - Ravalet
Imatge de la millor gaiata infantil, de la comissió gaiatera Farola - Ravalet / À Punt NTC

Per participar en el concurs municipal, els monuments havien de complir certs requisits. A més d’incloure els elements bàsics de la corona, la bandera quadribarrada i el castell, presents en l'escut de la ciutat, totes les gaiates participants havien de ser de nova construcció. Només un 20% podia ser amb material de l'any anterior, com l’estructura exterior, els braços o les vidrieres. Les comissions han presentat les gaiates que van construir l'any 2020, ja que la pandèmia no els va permetre celebrar la festa i havien estat guardades als tallers.

Quant al concurs a millor llibret de Festes de la Magdalena, també ha quedat premiada la comissió gaiatera Farola - Ravalet, que ha rebut a més una ajuda econòmica de 700 euros.

Primera edició del Premi d'À Punt a millor gaiata

També s’ha celebrat la primera edició del Premi À Punt a la gaiata amb millor il·luminació. El primer premi ha sigut per a la gaiata infantil de la comissió Tir de Colom i per a la gaiata gran de la comissió Hort de Corders. A més, des del dia 22 de març a les 10:00 hores fins al dia 24 a la mateixa hora, el web d’À Punt Mèdia permetrà votar les gaiates infantils inscrites en els premis La Colla, on poden rebre el guardó del públic. 

També et pot interessar

stats