La Fúmiga ret homenatge a la societat valenciana amb ‘Llavors’

Amb una versió simfònica on col·labora la Societat Musical d’Alzira, és l’últim videoclip de l’àlbum Fotosíntesi

Fragment l'últim videoclip de La Fúmiga, 'Llavors'
Fragment de l'últim videoclip de La Fúmiga, 'Llavors' / La Fúmiga

La Fúmiga ha presentat aquest dijous el videoclip del senzill Llavors, en col·laboració amb el cantautor Jonatan Penalba. Després d’haver posat imatges a tots els temes de l’àlbum Fotosíntesi, el grup d’Alzira celebra el Nou d’Octubre amb un videoclip on ofereixen una versió orquestral acompanyats de la Societat Musical d’Alzira. 

El grup diu que hi ha tantes llavors com persones al País Valencià. “‘Llavors’ és un tema pensat per a incloure i sumar sensibilitats. Per a unir i convergir. Un cant a la nostra terra, a les seues comarques, la seua gent, la seua història i les seues diferents maneres de ser i sentir-se valencià, de nord a sud, i de l’interior a la costa”, asseguren en un comunicat.

La Societat Musical d’Alzira, llavor de La Fúmiga

En aquesta ocasió, La Fúmiga ha volgut plasmar la seua identitat fortament arrelada a les societats musicals valencianes. Si la versió original de Llavors ja tenia elements bandístics, ara aposten per una sonoritat més simfònica i orquestral, amb arranjaments del compositor alzireny Javier Quilis, i la col·laboració de la Societat Musical d’Alzira.

La banda assegura que amb aquest videoclip tornen als orígens. Amb el Gran Teatre d’Alzira de fons i envoltats de les companyes i companys de la societat musical, les imatges descriuen els moments més icònics de la vida musical dels components de La Fúmiga. 

“L’ingrés en la banda, la comunió entre músics i el Gran Teatre com a lloc de trobada on els músics alzirenys viuen experiències vitals que de segur són extrapolables a la resta de músics dels pobles i ciutats valencianes”, manifesten. 

També et pot interessar

stats