La Fúmiga crema València amb la presentació de 'Fotosíntesi'

El concert, al qual van assistir més de 7.000 persones, s’emetrà pròximament en la televisió d'À Punt

La Fúmiga crema València amb la presentació de 'Fotosíntesi' / À Punt / Guillem Garay

Més de 7.000 persones han omplit aquest divendres la plaça de bous de València per a assistir a la presentació del segon treball de La Fúmiga, Fotosíntesi. Un concert en el qual es van esgotar les entrades i que incloïa en el cartell l'actuació d'Oques Grasses. 

Des de les cinc de la vesprada la plaça de bous de València va esdevindre lloc de peregrinació per a milers de persones. Fins a sis hores de cua van haver d’esperar els assistents per a poder gaudir de la presentació de l’últim disc de la banda d'Alzira.

El concert va incloure sorpreses, algunes ja anunciades, com l’actuació de Jonatan Penalba, Esther, The Tyets i de Josep Nadal, cantant de la ja desapareguda Gossa Sorda, amb qui van interpretar "Cançó que mai s’acaba". 

Però, d’on radica l'èxit de la banda? Ártur Martínez, cantant de La Fúmiga, explica als micròfons d’À Punt que la seua cultura de la banda i de la xaranga té una sonoritat “molt representativa i transversal de com se senten els valencians i les valencianes”.  

Més de 7.000 persones, tot venut, per a escoltar música en valencià. “Més que un concert es tracta d’un acte de reivindicació de la nostra música, cultura i llengua”, apunta José Beteta, cantant del grup alzirenc. 

Oques Grasses, i el seu treball A tope amb la vida era l’altre alicient d'un concert que quedarà en la retina i els mòbils dels que anit ompliren la plaça. Un espectacle que també es va viure en les xarxes socials. 

Els que no van poder assistir al concert, pròximament el podran disfrutar en la televisió d'À Punt

També et pot interessar

stats