El fons gràfic del fotògraf Finezas es pot consultar en línia a la Biblioteca Valenciana Digital

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha començat la publicació de la col·lecció de fotografies de Joaquín Sanchis Serrano, 'Finezas', en Bivaldi.

Bombardejos aeronavals contra València
Bombardejos aeronavals contra València

Les fotografies que fins ara guardava la Biblioteca Valenciana als seus depòsits i que es podien estudiar a les sales de consulta, ara es poden visualitzar en el web de la Biblioteca Digital Valenciana (Bivaldi) en la secció de "Col·leccions" i amb el nom “Finezas”. La família del fotògraf n’ha fet possible la difusió cedint els drets d'autor a la Biblioteca Valenciana. 

Les instantànies estan datades entre els anys 1936 i 1938, entre les quals destaquen els negatius que retraten la vida republicana a la ciutat de València durant la Guerra Civil, incloent-hi la recepció de refugiats des de Castelló i els enviaments d'ajuda a Madrid durant la resistència de la ciutat. La secció anirà augmentant a mesura que es vaja processant el material. 

Joaquín Sanchis Serrano, ‘Finezas’ 

Joaquín Sanchis Serrano, Finezas, (1889-1957) va ser un fotògraf que va desenvolupar la seua professió a València i que, per encàrrec del sindicat CNT, va recollir les imatges de l'època que li va tocar viure. L'arxiu fotogràfic guardat el va catalogar després el seu fill. Tant ell com el seu net es van dedicar a la fotografia. 

La Biblioteca Valenciana va adquirir la col·lecció l'any 1992. Inclou un miler de negatius que mostren la vida quotidiana dels valencians durant la Guerra Civil i descriuen l'ambient en la rereguarda. S’hi poden veure evacuats, combatents, personatges públics, actes polítics, festivals, escoles o hospitals.

També et pot interessar

stats