La platja de Sant Joan, de gom a gom, per a la segona mascletà de Fogueres als barris

Les Fogueres d'Alacant calfen motors aquest dissabte amb la Desfilada del Ninot

La platja de Sant Joan acull la segona mascletà als barris de Fogueres / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de juny 2022 - 06:30 Actualitzat: 15 de juny 2022 - 14:39

L’olor de pólvora i els trons han envaït aquest dissabte la platja de Sant Joan amb la segona mascletà que es dispara als barris durant les Fogueres d’Alacant d’enguany, en aquesta ocasió a càrrec de la pirotècnia Ferrández de Redovà.

Aquesta disparada és el preludi de la multitudinària Desfilada del Ninot, que anuncia la proximitat de la festa gran de la ciutat, en la qual més de 5.000 foguerers i barraquers estan citats a desfilar pels carrers del centre d’Alacant.

Els integrants de les 89 comissions de fogueres ixen a la cavalcada disfressats amb algun tema al·lusiu al ninot que presenten en l’edició d’enguany.

Està previst que el recorregut comence a l’avinguda d’Alfons el Savi i acabe a la plaça de l’Ajuntament, i que passe per la rambla de Méndez Núñez i el carrer Rafael Altamira.

L'Ajuntament d'Alacant ha organitzat un ampli dispositiu de seguretat i trànsit per a celebrar els esdeveniments de Fogueres des d'aquest cap de setmana i recomana en un comunicat l'ús del transport públic.

Per tal de facilitar els desplaçaments que es preveuen amb motiu de la Desfilada del Ninot, Ferrocarrils de la Generalitat ofereix aquest dissabte un servei especial nocturn, fins a les 3:00 de la matinada del diumenge, i amplia així els serveis amb la platja de Sant Joan, Sant Vicent del Raspeig i el Campello.

La Desfilada del Ninot en una imatge d'arxiu
La Desfilada del Ninot en una imatge d'arxiu / À Punt Notícies

Aquest diumenge, la borrianenca Pirotècnia Reyes Martí dispararà la tercera i última d’aquestes mascletaes, que estan fora de concurs, al barri de Benalua.

A partir del pròxim dissabte 18 de juny, les mascletaes es dispararan a la plaça dels Estels, inclòs el concurs pirotècnic entre els dies 19 i 24 de juny, després que la justícia rebutjara la suspensió cautelar en admetre les al·legacions presentades per l’Ajuntament arran d’una altra feta per Salvem el Patrimoni, que va fer esclatar la polèmica.

També et pot interessar

stats