La Florida-Portatge, millor foguera de categoria especial de les Fogueres 2022

L'artista Pere Baenas ha creat el monument "Trasplantats"

La Florida-Portatge, millor foguera de categoria especial de les Fogueres 2022
La Florida-Portatge, millor foguera de categoria especial de les Fogueres 2022 / À Punt
21 de juny 2022 - 18:24

La foguera La Florida-Portatge ha rebut el premi a la millor foguera de la categoria especial de les Fogueres d'Alacant 2022. Creada per l’artista Pere Baenas, el monument, amb el lema "Trasplantats", ha conquistat al jurat, que li ha donat 76 punts després de fer la visita de rigor aquest mateix matí a primera hora.

La foguera ret un homenatge a les donacions d’òrgans trasplantats amb un monument de dènou metres d’alçària i un cor de vidre trencat en el cos central, coronat amb un remat de plantes, que simbolitza la generació de nova vida.

Només amb un punt menys (75), l'ha seguida la foguera de la Ceràmica, amb una segona posició. Si bé no ha pogut revalidar el primer premi de l’última edició de les Fogueres, celebrades el 2019, el monument "Mater clamat", obra de Palacio i Serra, ha agradat a un jurat que ha valorat els seus elements, centrats en el canvi climàtic i la crítica a la destrucció del planeta. És una foguera de dues cares, que supera els setze metres i amb gran volum en el remat. Els artistes s’han estrenat en aquesta comissió, que enguany celebra els 25 anys. 

Per darrere ha quedat la foguera Sèneca-Autobusos, amb 65 punts, la que més pressupost ha obtingut enguany. En concret, 100.000 euros que han signat José Gallego, Toni Pérez i l’estimat Manolo Algarra, artista que va faltar el passat mes d’abril. De fet, Algarra tenia una gran relació amb aquesta comissió. Per això, en aquest monument es poden veure molts homenatges a ell. L'acompanyen molts ninots amb mascareta, amb el desig de cremar-les per sempre a Sant Joan.

Homenatge de la foguera Sèneca-Autobusos a l'artista mort Manolo Algarra
Homenatge de la foguera Sèneca-Autobusos a l'artista mort Manolo Algarra / À Punt NTC

També et pot interessar

stats