La Fira de l'All Tendre torna a Xàtiva amb la tradicional calçotada

Firall va nàixer l'any 2016 per a donar suport als productors locals i valor a aquest conreu autòcton per excel·lència de les terres xativines

Xàtiva ha celebrat una nova edició de la Fira de l'All Tendre / À Punt NTC

Un any més, la capital de la Costera ha acollit aquest diumenge la Fira de l'All Tendre (Firall), a pesar de la important mancança del producte a la zona a causa de l'excés de calor dels mesos d'octubre i novembre. L'esdeveniment va nàixer l'any 2016 per a donar suport als productors locals i posar en valor aquest cultiu per excel·lència del camp xativí.

Una de les activitats emmarcades en la fira ha posat el focus en els calçots: al voltant de 3.600 s'han cuinat a la plaça del Mercat. No obstant això, el que realment reivindiquen els cuiners i agricultors són els alls tendres, un producte que es pot integrar en molts plats per a donar-los un toc especial i molt autòcton.

També et pot interessar

stats