La Filmoteca trau el cine a la fresca durant l’agost amb 26 projeccions

Es programen una dotzena de pel·lícules, de tres cicles diferents, als jardins del Palau de la Música de València

Una de les escenes de 'El jovencito Frankenstein', la producció que inaugurarà la Filmoteca d'estiu
Una de les escenes del film 'El jovenet Frankenstein', la producció que inaugurarà la Filmoteca d'estiu / IVC

“Cine de qualitat, en versió original i a un preu molt assequible”. És el denominador comú de les produccions que projectarà la Filmoteca d’Estiu als jardins del Palau de la Música de València durant el mes d’agost, com destacava el director general de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Álvaro López-Jamar, en la presentació de la programació.

El responsable de l’IVC apuntava que les pel·lícules escollides segueixen “els mateixos criteris que se segueixen la resta de l'any a la sala Berlanga de l'edifici Rialto”. Sobre la programació, ha dit que enguany s'inaugura “amb El jovenet Frankenstein, un dels grans clàssics de la comèdia de terror dels anys setanta”.

“Així mateix, a més de l'habitual cicle amb les millors pel·lícules de l'any en versió original i la revisió de grans clàssics, la programació de la Filmoteca d’Estiu ofereix enguany quatre títols fonamentals en la filmografia del prestigiós cineasta francés Olivier Assayas”, ha afegit.

Finalment, López-Jamar ha destacat que l'IVC “vol contribuir a la difusió i promoció del cinema valencià actual”. Amb eixe propòsit, enguany es projectarà Mientras seas tú, de Claudia Pinto Emperador, que va guanyar el Goya al Millor Documental, i Kepler Sexto B, d'Alejandro Suárez Lozano, que va obtindre el Premi Berlanga al Millor Llargmetratge de Ficció.

El jovenet Frankenstein inaugurarà la programació el 2 d’agost a les 22:30 hores de la nit. Es projecta a la Filmoteca d’Estiu en versió original subtitulada en castellà, amb motiu del 50 aniversari de l’estrena en sales comercials. La pel·lícula podrà tornar a veure's el dissabte 3 d'agost i el diumenge 4 d'agost.

La programació de la Filmoteca d’Estiu del 2024 es divideix en tres cicles, dividits en 26 projeccions de 12 pel·lícules: "Univers Assayas", "Collita de premis" i "Aniversaris cinèfils".

El primer, "Univers Assayas", està format per quatre pel·lícules i seguirà al setembre, dins de la programació regular de la Filmoteca Valenciana al Rialto. En el cicle "Collita de premis" podran veure’s les pel·lícules guanyadores dels principals certàmens cinematogràfics nacionals i valencians, com la producció valenciana Kepler Sexto B (2023), d'Alejandro Suárez Lozano, el documental valencià Mientras seas tú (2023), de Claudia Pinto Emperador, Goya al Millor Documental (12 i 13 d'agost) i Robot Dreams (2023), de Pablo Berger, Goya a Millor Pel·lícula d'Animació (17 i 18 d'agost).

La sessió del 5 d'agost de Kepler Sexto B la presentaran al públic les productores Lina Badenes i Ana Camacho, de Turanga Films.

També estan programades pel·lícules guanyadores en grans cites cinematogràfiques: Oppenheimer (2023), de Christopher Nolan, Òscar a la Millor Pel·lícula (24 i 25 d'agost), i Anatomia d'una caiguda (2023), de Justine Thier, Palma d'Or en el Festival de Cannes (26 i 27 d'agost), que es projectarà en versió original amb subtítols en valencià.

Dins del cicle "Aniversaris cinèfils", a més d'El jovenet Frankenstein en versió original subtitulada en castellà, es projectarà Stop Making Sense (1984), el documental musical sobre el grup Talking Heads, dirigit per Jonathan Demme, que es va estrenar fa 40 anys (10 i 11 d'agost). També amb motiu de l'aniversari de l'estrena, en este cas del centenari, es projectarà el clàssic de cinema mut El último (1924), de F. W. Murnau (19 i 20 d'agost).

Difusió del patrimoni audiovisual valencià

Per quint any consecutiu, la Filmoteca d’Estiu recorda la labor de recuperació del patrimoni cinematogràfic que duu a terme la Filmoteca Valenciana. Cada sessió s'obrirà amb un muntatge de pel·lícules domèstiques de temàtica estiuenca depositades, digitalitzades i conservades en l'arxiu fílmic de Paterna.

Horaris i venda d'entrades

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció comença tots els dies a les 22:30 hores i la taquilla s'obri a les 21:30 hores.

L'entrada general costa 3,50 euros i l’abonament de deu sessions val 25 euros. La programació per dies i la venda d'entrades anticipades en línia està disponible en la web de l'IVC.

També et pot interessar

stats