Filmoteca Espanyola s'adjudica quatre lots de la col·lecció Berlanga per 1.880 euros

Es tracta d'un retrat de Daniel Bec, un dibuix de Mingote, una aquarel·la de José Luis López Vázquez i un retrat de l'escola espanyola del segle XX

Fotografies familiars, guions i cartes són alguns dels elements que conté el llegat de García Berlanga
Fotografies familiars, guions i cartes són alguns dels elements que conté el llegat de García Berlanga / Europa Press

Filmoteca Espanyola exercirà el dret de tanteig sobre quatre dibuixos de la col·lecció Berlanga subhastats el 24 de novembre a la sala Setdart de Barcelona per un import de 1.880 euros, segons l'orde ministerial publicada aquest dilluns en el BOE.

L'orde, formulada a proposta de la Direcció General de Patrimoni Cultural i Belles Arts, autoritza la Filmoteca Espanyola a exercir aquest dret preferencial d'adquisició amb càrrec als seus pressupostos per a quedar-se amb quatre dibuixos que van pertànyer al cineasta valencià, mort l'any 2010.

Es tracta d'un retrat de Buñuel i Berlanga de Daniel Bec (1940-2010) realitzat en tinta i collage; un dibuix de Mingote en guache i tinta titulat Berlanga i Azcona, signat i dedicat a tots dos; una aquarel·la de José Luis López Vázquez titulada La xica amb pandereta i un retrat de Berlanga de l'escola espanyola del segle XX, realitzat en ceres i grafit sobre paper.

L'orde autoritza el representant públic a abonar a la sala subhastadora el preu de 1.880 euros, més les despeses inherents, així com a la custòdia dels béns subhastats.

La setmana passada el Ministeri de Cultura i Esport va anunciar l'adquisició de l'arxiu de Luis García Berlanga per un import de 357.000 euros, després de diversos anys de negociació amb la família, un llegat que inclou documentació personal i familiar, obra de creació, correspondència, premis, fotografies i objectes personals.

També et pot interessar

stats