Els festivals de música, obligats a donar aigua potable debades a partir del 2023

Amb la calor disparada, els festivals fan caixa amb la quantitat d'aigua que s'hi pot arribar a comprar

Els festivals de música, obligats a donar aigua potable debades a partir del 2023 / À Punt NTC

A partir del 2023, els festivals d'estiu estaran obligats a donar aigua potable debades. Però què passa enguany, amb la calor disparada? Doncs, de moment, la majoria no ha fet cas de la recomanació i l'organització fa caixa amb la quantitat d'aigua que s'hi pot arribar a comprar.  

En aquests moments, en la majoria de festivals d'estiu de tot Espanya, l'aigua potable cal pagar-la, però l'any que ve l'organització d’aquestes cites estarà obligada a oferir-la debades. 

Per decret, el Ministeri per a la Transició Ecològica establirà el dret gratuït dels assistents a hidratar-se en concerts i actuacions culturals. Arran de la falta d'obligatorietat, casos com el del Low Cost de Benidorm o el Primavera Sound on hi ha fonts per a garantir aquest servei, són excepcions en la pràctica general. 

El promotor dels festivals Zevra i Medusa a Cullera, Andreu Piqueras, ha explicat als micròfons d’À Punt que estan estudiant ja com poder fer front per a donar aquest servei a milers de persones. 

Aquest subministrament d'un bé bàsic que acaba sent un producte de luxe als recintes firals que no tenen fonts d'aigua. En alguns esdeveniments, el públic pot arribar a pagar fins a quatre euros per una botella. 

Quan fa molta calor, i aquest estiu acompanyen les altes temperatures, el cost de la compra de botelles d'aigua pot superar el cost de l'entrada.

La petició popular de Francisco Artacho en Change.org, sota el títol “Aigua potable gratis” acumula més de 65.000 firmes. Una iniciativa perquè el servei gratuït d'hidratació en plena canícula siga d'aplicació immediata.  

També et pot interessar

stats