El festival Cabanyal Íntim abaixa el teló per “falta de recursos”

Després d’onze anys de recorregut ininterromput, la direcció afirma que la situació és “insostenible”

El festival Cabanyal Íntim va programar una quarantena d'activitats en l'edició de 2022
El festival Cabanyal Íntim va programar una quarantena d'activitats en l'edició de 2022 / Laura Requena

El festival Cabanyal Íntim anuncia que "cessa la seua activitat escènica i social" després d'onze anys de recorregut ininterromput a causa de la impossibilitat de seguir endavant per "la falta de recursos". 

La direcció explica que la incertesa de no saber amb anterioritat a cada edició si es concedeixen ajudes de l'Administració i el retard en el seu pagament "comprometen la viabilitat del festival i fan complicada la seua continuïtat".

Una situació que ha sigut denunciada en diverses ocasions per les associacions de les arts escèniques. Una de les darreres mostres de descontentament del sector va tenir lloc en el marc de la celebració dels V Premis de les Arts Escèniques Valencianes, amb la campanya conjunta amb el lema "Res a celebrar".

"Malgrat tots els esforços per a eixir de la precarietat, la situació s'ha tornat insostenible", assegura Isabel Caballero, directora del festival, en un comunicat. De moment, s’aturarà l’activitat de la trobada per a la pròxima edició, però han compartit a les xarxes socials el seu desig de tornar a l’escena "amb les forces renovades".

Un projecte escènic i social pioner

Nascut l’any 2011, el Cabanyal Íntim va ser pioner en el País Valencià a portar les arts escèniques a les cases particulars del barri, moltes d'elles amenaçades pel pla d'enderrocaments de l’Ajuntament de València sota l’alcaldia de Rita Barberá.

Des d’aleshores, cada any i durant dos caps de setmana consecutius de primavera, aquest projecte escènic i social ha oferit una programació inèdita que ha transcendit espais i disciplines escèniques, esdevenint un actor clau en la transformació del barri.

També et pot interessar

stats