'Anhel', 'Eclipsi total' i 'La teua mà en la meua' brillen en la nit de les arts escèniques valencianes

Els guardons han reconegut amb el premi d’Honor a la coreògrafa Carmen Giménez Morte

L'equip d''Eclipsi total' arreplega el premi al millor espectacle de teatre
L'equip d''Eclipsi total' arreplega el premi al millor espectacle de teatre / À Punt Mèdia
29 de novembre 2022 - 00:30

Els espectacles Anhel, amb tres guardons, i Eclipsi total i La teua mà en la meua, amb dos premis cadascun, han brillat aquest dilluns en els V Premis de les Arts Escèniques Valencianes, que s’han lliurat al Teatre Principal d’Alacant en una cerimònia retransmesa per À Punt. 

El lliurament d’aquests guardons, que organitza l’Institut Valencià de Cultura, ha transcorregut en una gala divertida i plena de ritme dirigida per l’alcoià Joanfra Rozalén i conduïda amb humor per tres actrius, presentadores i cantants de tres generacions: Victoria Mínguez, Marta Chiner i Gloria Sirvent, amb la col·laboració del mag Hugo Aracil.

Tal com es va anunciar fa alguns dies, el premi d’Honor que atorga la Conselleria de Cultura l’ha rebut la coreògrafa, investigadora i professora de dansa Carmen Giménez Morte, el qual li ha lliurat la consellera Raquel Tamarit.

Amb aquest premi es reconeix la brillant trajectòria d’aquesta catedràtica d’Anàlisi i Pràctica de Repertori de Dansa Contemporània del Conservatori Superior de Dansa de València, que és una de les personalitats més rellevants pel que fa a l’estudi, la formació i l’impuls de la dansa dins i fora del territori valencià.

Guardonades i guardonats 2022

S’han lliurat els guardons per a díhuit categories, que han tingut 54 nominacions en total, tres per categoria, amb la presència de 28 espectacles diferents. Eclipsi total, de la companyia Pont Flotant, ha guanyat el premi al millor espectacle de teatre i també el de millor il·luminació, que ha sigut per a Marc Gonzalo.

Pel que fa a la guanyadora de la nit, Anhel, de la companyia Cristina Gómez, ha triomfat en les tres categories a les quals estava nominada: millor espectacle de dansa, millor direcció coreogràfica per a Anna Estellés i Cristina Gómez, i millor ballarina per a Paloma Calderón.

El premi al millor espectacle de circ ha sigut per a Bürstner’s Club, de la companyia Dels Altres, que també ha guanyat el guardó a millor intèrpret de circ per a Rosa Schmid.

La companyia Maduixa, amb Migrare, ha guanyat el premi a millor espectacle de carrer, mentre que Cucu, de Bambalina Teatre Practicable, ha obtingut el guardó a millor espectacle per a xiquetes i xiquets.

També et pot interessar

stats