El Festival 10 Sentits de València mostra 640 fotografies amb testimonis de migrants del CIE de Fuerteventura

Són dibuixos, poesies, missatges i noms en àrab, wòlof, espanyol, anglés o francés que fan al·lusió al seu difícil viatge d'Àfrica a les Canàries.

El Festival 10 Sentits, "À tous les clandestins", se centra en la ruta des de les costes africanes a Canàries
El Festival 10 Sentits, "À tous les clandestins", se centra en la ruta des de les costes africanes a Canàries / Europa Press

Un total de 640 fotografies, que recullen els testimonis escrits que moltes persones migrants van deixar en els murs del CIE de Fuerteventura, componen el projecte de migració del Festival 10 Sentits de València, "À tous les clandestins", que se centra en la ruta des de les costes occidentals africanes a les Canàries.

La iniciativa, que conjumina art i denúncia social, es presenta en el centre d'innovació Les Naus aquest dimarts a les 18:00 hores i s'emmarca en la VIII edició del certamen, que pretén generar un diàleg per a lluitar contra la violència.

Es tracta de dibuixos, poesies, missatges amb dates, noms, textos en àrab, wòlof, espanyol, anglés o francés que fan al·lusió, sobretot, a l'experiència del seu difícil viatge des de les costes occidentals africanes fins a les Canàries.

Aquest material ha sigut recollit per les artistes María Jesús González i Patricia Gómez, que assenyalen que "en l'actualitat aquesta travessia es troba pràcticament desactivada, però les petjades de les persones migrants que les van recórrer romanen en els testimonis escrits que moltes d'elles van deixar sobre les parets dels CIE on van estar retingudes".

Després de la presentació del projecte, tindrà lloc un col·loqui sobre art, cinema i migració. La instal·lació "À tous les clandestins" podrà veure's en marquesines situades al voltant de la plaça de l'Ajuntament de València l'11 de maig, amb una sèrie de fotografies i textos.

També et pot interessar

stats