La festa pren Vinaròs en la Gran Gala de les Reines i els Reis del Carnaval 2022

L'edició d'enguany, la número 40, arriba en plena primavera en lloc de l'hivern, com és habitual, i és la que més representants masculins registra des que se celebren les festes

Reines carnaval Vinaros
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
30 d'abril 2022 - 07:00 Actualitzat: 30 d'abril 2022 - 21:52

L'esperit de carnestoltes ha pres el veïnat de Vinaròs. Després de dos anys de silenci per la pandèmia de covid-19, la Gran Gala de les Reines i els Reis del Carnaval 2022 ha tornat aquest dissabte per la porta gran.

Així, els 32 reis i reines de carnestoltes han pogut tornar a ballar a l'escenari davant dels milers de persones que han visitat la capital del Baix Maestrat per a gaudir de les festes més importants de l'any, declarades d'interés turístic autonòmic.

La gala ha començat al voltant de les 21:00 hores al recinte del carnaval, ubicat a l'encreuament entre el carrer de Sant Francesc i l'avinguda de Febrer de la Torre, i immediatament s'ha convertit en un remolí de música i color.

El certamen té una cuidada escenografia amb segell de Carlos Carsí i està ambientada en l'Atlàntida. Després de la llarga espera, enguany les disfresses han buscat superar-se i la dimensió de moltes arriben a cinc metres d'alçària per cinc metres d'amplària. Entre les més elaborades se n'ha lluït una amb 25.000 cristalls d'Swarovski i una altra amb 5.000 plomes, cosides una a una.

Darrere d'aquesta exhibició de la indumentària hi ha un laboriós treball dels ferrers, que a l'hora d'elaborar l'armadura han d'assegurar-se que les reines i reis puguen portar amb relativa comoditat les disfresses, que poden arribar a pesar més de 200 quilos.

Entre la temàtica de les disfresses se n'ha pogut veure una inspirada en els marins i una altra que ha fet un homenatge a les diverses festivitats de la Comunitat Valenciana.

L'acte, on les 32 comparses del carnaval vinarossenc presenten 25 reines i set reis, ha estat amenitzat amb les actuacions dels gimnasos Gentsana, Locura i Esmuvi. Aquesta 40a edició és la que més representants masculins registra des que se celebren les festes i des que el 2007 es va postular el primer candidat. Amb això, la presència dels homes ha deixat de ser anecdòtica i cada any són més els que s'animen a representar la seua comparsa i coronar-se reis del carnestoltes.

Les reines i reis de 2022 són Mamen Castellet, d'Ara sí que sí; Susana Peña, d'Arramba i Clava; Meritxell Ferreres, de Cherokys; Mari Carmen Coma, del centre municipal 3a edat; Santi Queral, de Depressa i Corrents; Iván Chaler, d'El Pilà; Jordan Orero, d'Els Dormilons; Sandra Navío, d'Els Mateixos; Gabriela Fibla, d'Els Povals; Sònia Ejarque, d'Esmuvi; Vanesa García, de Fot-li Canya; Eva Miralles, de Gent en Dansa... i avant!; Irta Vives, de I sense un duro; Sara Isabel Pablo, de Ja hi som; Joan Safont, de La Colla; José Jiménez, de La Morterada; Marina Albiol, de Locura; Ángela Fletcher, de Marxeta 87; María Marqués, de Ni fu ni fa; Montse Salvador, de No en volem cap; Núria Garcia-Gango, d'On anem la liem; Joan Bel, de Pan i Toros; Ainoa Reverte, de Pensat i fet; Diana Adell, de Penya Barça; Fede López, de Penya València; Marga Mora, de Samba pa mi; Begoña Saura, de Tomba i Tomba; Carla Carrero, de Tot a orri; Beatriz Martínez, de Tot dins d'un got; Sofía Rodríguez, de Uiaaa!!!; Emanuela Stinca, de Va que xuta; i Elena Mora, de Xe quin poc suc.

Aquest diumenge la programació continua amb la Festa de les Paelles, a partir de la una del migdia, en el recinte del Carnaval. Ja de vesprada, a les 18:30 hores, té lloc la Gala de Reines i Reis infantils, presentada per Carmen Guardino i Claudia Pablo, en el mateix enclavament.

Vinaròs celebra enguany el quaranta aniversari dels Carnavals amb una edició molt especial que arriba en plena primavera en lloc de l'hivern, com és habitual. Les festes d'aquest 2022 estaven inicialment previstes entre el 12 i el 18 de febrer, però la Comissió Organitzadora va haver d'ajornar-les per l'elevada incidència de covid-19 i finalment tenen lloc entre el 23 d'abril i el 9 de maig.

També et pot interessar

stats