Enguany set comparses del Carnaval de Vinaròs tindran rei

És l'any en què més presència masculina hi ha, des que l'any 2007 s'hi va presentar el primer candidat

Imatge d'arxiu del Carnaval de Vinaròs

Vinaròs, al Baix Maestrat, viu cada volta un Carnaval més divers. Enguany set comparses no tindran reina, sinó rei. És l'any amb el nombre més elevat de representats masculins dels quaranta anys d'història. 

Sembla que la seua presència ha deixat de ser anecdòtica. Cada any més homes s'animen a representar la seua comparsa i coronar-se reis del carnestoltes. L'any passat eren quatre. Enguany són set, contra 24 reines. És l'any en què més presència masculina hi ha des que el 2007 es presentà el primer candidat. També els més menuts s'han animat i enguany dos xiquets seran reis infantils.

L'Ajuntament de Vinaròs destinarà al Carnaval 2022 en la 40a edició, que començarà dissabte que ve, un total de 93.900 euros, xifra inferior a edicions anteriors a la pandèmia, segons s'ha informat durant la presentació del programa oficial d'actes.

La regidora de Festes, Paula Cerdà, ha avançat aquest dimecres que hi haurà un punt violeta, tant el dia de la presentació de les reines i reis com des de dijous fins dissabte dels dies centrals, al costat de l'entrada del recinte de casetes. "L'objectiu és que les festes siguen respectuoses i lliures d'agressions sexistes", ha dit.

També et pot interessar

stats