La processó del Corpus culmina la Festa Grossa de València

Centenars de personatges bíblics il·lustren una tradició amb més de set segles a ritme de dolçaina i tabal

Processó del Corpus 2022

Quasi tres-cents personatges bíblics i animals fantàstics tan arrelats en l’imaginari valencià com l’Agüelo Colomet, els Blancs, els Cirialots, la Tarasca o la Cuca Fera han protagonitzat aquest diumenge una desfilada que ha obert el pas de la solemne processó del Corpus Christi.

En l’acte, que ha estat considerat tradicionalment com la Festa Grossa de la ciutat, han eixit al carrer els majestuosos carros de les roques, alguns dels quals daten del segle XVI, i altres elements patrimonials, com els gegants i els cabuts, a ritme de dolçaina i tabal.

La processó ha culminat amb el pas de la custòdia del Santíssim Sagrament, que ha eixit de la porta dels Apòstols de la catedral i ha recorregut els carrers de Ciutat Vella sota una pluja de pètals llançada des dels balcons.

Aquesta custòdia està considerada com la més gran del món amb 4 metres d’alçada, 600 quilos de plata, 5 d’or i centenars de pedres precioses i perles. Moltes de les més de 150 figures que la componen representen l’imaginari religiós valencià.

El tradicional volteig de campanes des de la torre del Micalet ha posat fi enguany a la festa del Corpus, una celebració amb més de set segles de tradició, declarada bé d'interés cultural.

També et pot interessar

stats