La festa d’aniversari d’una mestra jubilada, l’homenatge pòstum del Gran Fele al seu creador

L’últim muntatge del desaparegut Rafael Pla s’estrena el dia 17 de desembre amb música en directe i uns grans titelles.

Un dels espectacles del Circ Gran Fele
Un dels espectacles del Circ Gran Fele / @jotagarciaphotography

Una festa d’aniversari, la d’una mestra jubilada que s’envolta de tots aquells a qui considera fills per a celebrar els seus 104 anys, és el punt de partida de l’espectacle que estrenarà el circ Gran Fele d’ací a unes setmanes. Un muntatge amb titelles de grans dimensions, animals mecànics i música en directe es convertirà en un homenatge pòstum a Rafael Pla, alma mater d’aquest projecte circense i recentment desaparegut.

De fet, aquest va ser l’últim espectacle que va crear el referent del circ valencià contemporani, que va faltar en octubre. Xas! Fins sempre! és un muntatge “Gran Fele de sempre, però com mai”, que mantindrà “l’essència de Rafael Pla al 100%”, segons han indicat des de la companyia. Com ve sent habitual en el circ Gran Fele, en aquesta ocasió tampoc no hi haurà animals, però sí uns grans titelles dissenyats per Eduardo Borja.

Aquest nou muntatge presenta la història de Manola, una anciana molt major, ja jubilada i que viurà un dia especial perquè tots els seus fills estan a sa casa per a celebrar el seu 104 aniversari. “Tots en aquesta casa es consideren fills. Encara que no de papers, ni consanguinis, sinó d’esperit i vocació”, detalla la companyia.

Encara que Manola quasi no es mou i a penes diu res, la seua presència i importància és “palesa”, perquè és qui marca la filosofia de vida de la casa, encara que no ordene res. Es tracta, com apunten des de la companyia, d’un espectacle amb xicotetes històries que reflecteixen situacions que sovint viuen “les dones, les persones o de les minories”. Aquesta història tindrà acompanyament musical en directe, de peces compostes expressament per a l’obra.

El nou espectacle del Gran Fele s’estrenarà el 17 de desembre a l’Espai Rambleta, on estarà en cartell durant tot el Nadal. Posteriorment, el circ valencià eixirà de gira per la Comunitat Valenciana i Espanya.

També et pot interessar

stats