Fernando López conjuga flamenc i ‘queer’ a l’espai La Granja

El ballador i filòsof desmunta els codis tradicionals del flamenc en un taller en clau 'queer'

Fernando López, ballador i investigador, desmunta els codis tradicionals del flamenc en un taller en clau 'queer' a La Granja / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de gener 2023 - 06:30 Actualitzat: 14 de gener 2023 - 14:02

L’espai La Granja de Burjassot (Horta Nord) trenca les fronteres del flamenc de la mà del ballador i investigador Fernando López a través d’una classe magistral que desmunta els codis de gènere en aquesta disciplina tan marcada per la tradició.

Un taller de flamenc en clau queer organitzat aquest divendres al centre de recursos i mediació per a la dansa de l’Institut Valencià de Cultura ha sigut el format mitjançant el qual López ha proposat superar les convencions de gènere atribuïdes a la dansa. 

“No és casualitat que tinguem encara la imatge del flamenc com una cosa rància, conservadora i heteropatriarcal, perquè així va ser la seua pròpia evolució en la dictadura franquista. El flamenc contemporani i el flamenc queer són una reacció a aquesta classe de flamenc”, afirma López.

A través d'estratègies corporals, el professor ha convidat a diluir els codis preestablerts per a fer ressorgir la part més íntima de les persones. Un viatge suggeridor i amb filosofia pròpia on s'aprén a desaprendre conceptes i, fins i tot, formes de moure's.

Doctor en Estètica per la Universitat de París 8, on investiga sobre flamenc, López s’endinsa a través de les seues peces en qüestions LGTBIQ+, feminismes, memòria històrica i consciència social.

També et pot interessar

stats