La farmàcia rural d'Almiserà obri la porta a la literatura

El local que dispensa medicaments d’aquesta localitat de 260 habitants també s'ha convertit en llibreria

La farmàcia convertida també en llibreria d'Almiserà / À Punt NTC

El veïnat d’Almiserà, a la Safor, no arriba als 260 habitants, però gràcies a les inquietuds literàries de Mati Soler, la farmacèutica, el local on dispensa medicaments també s'ha convertit en llibreria. Especialitzada en llibres en valencià i literatura infantil, la farmàcia rural d'Almiserà ha obert la porta al món dels llibres. 

Entre la Vall d'Albaida i l'horta de Gandia, Almiserà reclama el seu lloc en el món, sobretot, en el de la difusió literària. En un carreronet està la farmàcia. “La meua inquietud per la cultura i la literatura em va portar a dur a la farmàcia el món dels llibres”, assegura Mati. 

Des del 2012, Matilde Soler, la nutricionista i farmacèutica, té muntada dins una llibreria especialitzada en geografia, festes i gastronomia saforenca. Amb estoc limitat, però vocació entusiasta per a oferir un producte que no es dispensa en píndoles. “A la zona rural, on sovint estàs lluny de les coses, poder acostar els autors al poble paga la pena”, assegura.

Via oral, s'ha anat escampant les bondats d'una farmàcia-llibreria on les comandes en format paper faciliten l'accés i la difusió literària. Lectures escolars, peticions a demanda i, fins i tot, presentació de llibres. 

També et pot interessar

stats