Fans de BTS se sumen des de Paterna al concert multitudinari del grup de pop coreà

La banda va oferir un espectacle global per a promoure la candidatura de Busan per a l'Expo 2030 i guanyar-se el favor del govern per a evitar fer el servei militar

Mupi Plaça Espanya
Cartell publicitari de la banda a la plaça Espanya, a València / TEAM ARMY IN VALENCIA

La banda sud-coreana de K-pop BTS va congregar aquest dissabte a les 11 h del matí (hora espanyola) més de dos-cents països per a seguir el concert gratuït que va retransmetre des de Busan. La ciutat, que està a 325 kilòmetres al sud-est de Seül, és candidata per a organitzar l’Expo 2030 i amb aquest concert la banda va donar suport a la candidatura. Vora 50.000 persones van omplir l’estadi Asiad de Busan, mentre la retransmissió en directe a través de Weverse, la xarxa social de Hybe, va generar més de 49 milions de visualitzacions, a què caldria afegir les plataformes que també retransmeteren el concert en línia, ZEPETO i Naver Now.

El concert va suposar un bany de masses de la banda K-Pop i va suscitar més interés de l’habitual per part de la seua comunitat fan (també anomenada ARMY) perquè podria ser l’últim del grup en una llarga temporada.

El fenomen fan valencià

Des del grup TEAM ARMY IN VALENCIA, que organitza esdeveniments relacionats amb la banda a la Comunitat Valenciana, van facilitar la retransmissió a l’hotel Azz Valencia Congress, a Paterna, on van assistir vora 100 persones.

El grup es va crear fa un any, i en el conjunt de les seues xarxes socials (Twitter, TikTok i Instagram), tenen vora 3.000 seguidors. Des de la seua creació, el grup ha anat creixent i fent accions com aquesta retransmissió o la penjada de cartells a plaça Espanya, en què feliciten l’aniversari als components del grup.   

La continuïtat de la banda, en suspens

Amb la promoció de l’Expo 2030 i altres accions similars, com el suport a la Copa d’Àsia de Futbol de l’any que ve, el grup pretén guanyar-se la simpatia del govern sud-coreà i que el Ministeri de Cultura eximisca els seus components de fer el servei militar, obligatori per a tots els homes majors d'edat a Corea del Sud. En cas de no aconseguir-ho, els artistes es veurien forçats a posar en suspens les seues carreres durant almenys díhuit mesos.

El 2022 ha sigut un any complicat per a ARMY, ja que a l’estiu BTS va anunciar que obria una nova etapa en què els integrants faran projectes en solitari.

També et pot interessar

stats