El fenomen musical sud-coreà BTS es retira temporalment

El grup ha anunciat que necessita descansar i cada cantant farà carrera en solitari

La banda BTS, durant un concert a l'Aràbia Saudita
La banda BTS, durant un concert a l'Aràbia Saudita / Europa Press

El grup musical sud-coreà BTS, un autèntic fenomen de masses dins de la indústria musical del conegut com a gènere K-Pop (pop coreà), ha anunciat que es retira dels escenaris, almenys per una temporada. 

En un vídeo publicat en les seues xarxes socials, els set integrants han donat explicacions als fans i s’ha acomiadat d’aquesta etapa. La retirada no implica el fi de la seua música. Els membres han reconegut que després d’una pausa per a descansar, reprendran les seues carreres musicals, però aquesta vegada, en solitari. 

El grup va debutar l’any 2013 a Seül amb l’àlbum senzill ‘2 cool 4 skool’ i des d’aleshores han llançat al mercat nou discos i s'han convertit en el grup amb més vendes musicals de la història al seu país. A escala internacional, van ser el primer grup de parla no anglesa reconegut com Artista de l’any per la Federació Internacional de la Indústria Fonogràfica. Han aconseguit diversos premis i han estat nominats als Grammy. 

A més, han protagonitzat una campanya contra la violència d’UNICEF, el que els va portar a l'Assemblea General de les Nacions Unides, i han sigut portada de la revista Time. Abans de l’arribada de la pandèmia, els membres ja eren considerats com algunes de les persones més influents del planeta.

També et pot interessar

stats