La falta de relleu generacional i l'abandonament de cultius dificulta recórrer només al clavell espanyol en l’Ofrena

Dels vora un milió de clavells que s'utilitzaran per a l'Ofrena, aproximadament un 40% seran importats

Flors que cobriran el mantell de la Verge / À Punt NTC

Dels vora un milió de clavells que s'utilitzaran per a l'Ofrena, aproximadament el 40% seran importats, segons l'Associació Espanyola de Floristes. Aquests professionals han explicat a À Punt Notícies que la xifra varia cada temporada, però que aquest ha sigut un bon any a escala nacional. “Si el temps acompanya i fa calor, normalment hi ha més clavell”, assegura Alejandro Llisó, president de l’Associació Espanyola de Floristes.

Però, tot i ser un bon any, la falta de relleu generacional i l'abandonament de cultius fa impossible recórrer només al clavell nacional. “Normalment, Espanya importa dels països en els quals té millor relació aèria, com Colòmbia i l'Equador”, apunta Llisó. Encara que el preu és diferent, fins a un 20% més. 

Quan falten només tres dies per a l'Ofrena, les floristeries treballen sense descans per a preparar els més de 100.000 rams que cobriran el mantell de la Mare de Déu. Per exemple, de Flores La Alquería, al carrer de Jesús de València eixiran vora 900 rams.

Les Falles són una de les èpoques més fortes de treball, i de facturació, en el sector. Per això, no hi ha horari. Per davant queden moltes hores de treball a contrarellotge, per a intentar que tots els rams arriben a temps a les comissions.

També et pot interessar

stats