Les falles infantils encaren la nit de la plantà amb il·lusió

Les han de rematar perquè demà divendres a primera hora han d’estar llestes per a rebre el jurat

Monument infantil de la falla Espartero - Gran Via Ramón y Cajal / À Punt NTC

Les infantils de la Secció Especial són el resultat d'un exercici d'autor que prima amb detall. Demà divendres, a primera hora del matí, han d’estar llestes per rebre el jurat. En aquest procés per a condicionar l'escena i l'escenari, els creadors procuren traure el temps i deixar enllestida fins i tot la cartelleria.

Fernando Foix és l’artista responsable del monument infantil de la comissió Espartero - Gran Via Ramón y Cajal. Ha fet una falla dedicada a l’Alzheimer en què el ninot protagonista és una parella d’ancians que s’estima, encara que ell ho haja oblidat. “En una abraçada amb la seua companya de vida comença a recordar moments que l’han marcat i l’han definit com a persona”, ha explicat l’artista a À Punt. Una peça delicada que invoca l'empatia i l'amor amb el lema “Qui soc?”.

Sergio Alcañiz, ha creat la falla infantil de la comissió Mestre Gozalbo - Comte d'Altea, amb el lema “Una joia”. El muntatge d’aquest monument és complex, perquè totes les figures van encaixades de forma molt precisa, i s’han de col·locar en l’orde correcte, diu l’artista. 

El monument infantil de Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, obra de l'artista José Gallego, reclama un esperit solidari i s’inspira en les ONG. Gallego, ha confessat en À Punt que, per als artistes que planten en infantil, aquest és “el dia més bonic i intens”, i que sempre “és una alegria poder plantar un any més”. 

També et pot interessar

stats