La falla Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals guanya el ninot indultat infantil de les Falles 2024

L’obra "Que no caiga en l'oblit", de l’artista Mario Pérez, fa un homenatge a les persones amb Alzheimer i els seus familiars

La falla Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals
La falla Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals / Miguel Ángel Reino

Ja es coneix quin ninot infantil se salvarà de ser cremat la nit del 19 de març d’enguany. La falla Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals, de Secció Especial, s’ha endut el reconeixement del ninot infantil indultat de les Falles del 2024 amb l’obra "Que no caiga en l'oblit". 

La peça, que forma part del monument "Fallaparaula", és de l’artista faller Mario Pérez i fa un homenatge a les persones amb Alzheimer i els seus familiars. Amb els rètols visibles de “De l’Alzheimer no t’oblides” i “Comença per la O: allà on mai s’ha de deixar caure ningú”, la peça fa una menció especial a AFAV, l’associació d’ajuda a les persones amb Alzheimer de València. 

“És un crit de solidaritat i esperança amb totes aquelles persones que perden la memòria i les seues famílies. És un record per a la feina que porta avant l’AFAV. (...) El repte d’enguany és no deixar caure aquest ninot, ni la seua veu, en la indiferència, en l'amnèsia”, explica la comissió fallera sobre l’obra.

Aquest ninot infantil s’ha endut el primer premi de la votació popular dels visitants de l’Exposició del Ninot, amb 9.263 vots dels 60.421 emesos. Però no és el primer reconeixement que rep aquesta obra. El passat 13 de febrer, la Junta Central Fallera la va premiar com el millor ninot indultat de Secció Especial, i també amb el el guardó a l'enginy i gràcia. 

L’última vegada que la Falla Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals es va endur el premi del ninot indultat va ser el 2017, amb una obra de l'artista Joan S. Blanch. La comissió del sector Camins al Grau ja va aconseguir el ninot indultat infantil l'any 2000, amb la falla obra de Javier Santes; i en 2001, amb Sergio Penades-Javier Molina com a artistes.

Les anteriors guanyadores del reconeixement han sigut a falla Almirall Cadarso - Comte d'Altea el 2023, Convent de Jerusalem el 2022 i de nou Almirall Cadarso - Comte d'Altea el 2021. 

Els ninots indultats infantils de 2023, 2022 i 2021 de les falles Almirall Cadarso - Comte d'Altea i Convent Jerusalem
Els ninots indultats infantils de 2023, 2022 i 2021 de les falles Almirall Cadarso - Comte d'Altea i Convent Jerusalem / À Punt NTC

També et pot interessar

stats