Les Falles, més enllà de València: altres municipis també planten monuments

Comissions de municipis com Torrent, Benidorm i Dénia es preparen per a celebrar la Cremà per Sant Josep

Els municipis de fóra de València que també celebren les seues falles / À Punt NTC

La celebració de les Falles s'estén per tota la Comunitat Valenciana. De nord a sud, hi ha noranta municipis que celebren aquesta festa. Borriana és un dels més coneguts més enllà de València, però no l'únic. Al llarg d'aquesta nit també planten monuments en municipis com Torrent (Horta Sud), Benidorm (Marina Baixa) i Dénia (Marina Alta).

Precisament a Torrent hi ha 28 comissions que ultimen els detalls, i els carrers bullen amb els últims retocs als monuments. Tots a l'una treballen per a col·locar els ninots que encara falten, com a la falla de la Plaça, que planta en primera categoria. Una faena feta amb molt d'amor per la festa. Blanca Castilla, fallera infantil de la falla de la Plaça, ha assegurat que s'hi ha implicat tota la comissió. "Està feta amb el cor", ha dit.

A les comarques alacantines també planten falles per Sant Josep. A Benidorm en planten tres. Una de les comissions on hi ha més activitat és la falla Racó de l'Oix, on tots els membres s'han posat mans a l'obra. Olaya García, la fallera major, ha contat que la falla està batejada com a "Sol ixent". "Ja només falta decorar", ha dit.

Cristian Rico, comissionat de la mateixa falla, ha dit que el monument "està en el cor del turisme de Benidorm, i això és un caramel per a tota la gent que ve a visitar-nos".

En la comissió Benidorm Centre ja està plantada la infantil, on la resta de fallers esperen culminar el muntatge amb l'arribada de la falla gran. Sergio Minidolls, l'artista faller que hi ha darrere del monument, estava expectant: "A veure si arriba i comencem a plantar", ha dit.

La que ja està pràcticament enllestida és la falla Els Tolls, amb un monument dedicat al món del circ de la política, que aquesta nit pot gaudir dels deures fets. Pachi, l'artista faller responsable de la creació, ha dit que "s'acaba prompte, perquè la comissió la puga decorar tranquil·lament, sense problemes i seguint els actes festers".

A Dénia, les onze comissions falleres ja treballen al carrer, però la plantà oficial serà aquest dissabte a la nit.

També et pot interessar

stats